Klare med 55-tommer OLED

Philips lanserte sin første «fremtids-TV»

Tar opp konkurransen mot LG og Panasonic.

LYSER OPP: Philips 901F skal ha perfekt sortnivå og lyser samtidig opp veggen bak, takket være Ambilight-teknologien. Den har også innebygd 6.1 høyttalerplanke i fronten. Foto: TP Vision
LYSER OPP: Philips 901F skal ha perfekt sortnivå og lyser samtidig opp veggen bak, takket være Ambilight-teknologien. Den har også innebygd 6.1 høyttalerplanke i fronten. Foto: TP Vision Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TP Vision, selskapet som står bak TV-merket Philips, meldte allerede i vår om at om at de kom til å lansere sin første OLED-TV i løpet av året. Under årets IFA-messe i Berlin, fikk vi se resultatet: UHD-TV-en 901F, med en skjermstørrelse på 55 tommer.

Dermed har både LG, Panasonic og Philips OLED-modeller i markedet.

Overlegent sortnivå

Oled har mange fordeler kontra vanlige LCD-paneler. Viktigst er at hver piksel i panelet lager sitt eget lys, der LCD-paneler enten er baklyst eller sidelyst.

Dette muliggjør ikke bare tynnere paneler, men betyr også at innsynsvinkelen ikke spiller noen rolle for farger og kontrast. Dessuten - når noe er sort, er ikke pikslene tent i det hele tatt, noe som gir et perfekt sortnivå. I tillegg vil det gi redusert strømforbruk.

Kjent for sine lysspill

Philips-TVene har imidlertid en egenskap som skiller dem fra samtlige andre merker: Ambilight. Dette er små lysdioder på kantene som sender et lysspill på veggen bak TV-en som harmoniserer med fargene du ser på skjermen. På den måten skaper man en følelse eller illusjon av at skjermbildet strekker seg forbi rammene.

Dette er naturlig nok også på plass på 901F. I tillegg har TP Vision bygd inn en 6.1 lydplanke på 30W, som forhåpentligvis gir bedre lyd enn i mange av de eksisterende TV-ene på markedet.

SmartTV-funksjonaliteten besørges av Android TV. Det betyr et godt utvalg av apper, inkludert Netflix, HBO, Spotify og NRK. TV2 Sumo er imidlertid blant appene du foreløpig ikke får på Android TV.

Kommer senere

TP Vision har ikke sagt nøyaktig når modellen kommer i butikkene, men det vil skje i løpet av fjerde kvartal. Når det gjelder pris, har de tidligere antydet overfor Dinside at den vil være på nivå med tilsvarende TV fra LG. Nå viser det seg at den blir noe dyrere, i hvert fall veiledende - med en anbefalt pris på 34.990 kroner inkludert mva. Du finner mer informasjon hos produsenten.

Les også:
Alt fra IFA 2016
Flere ferske saker om TV
Samleside: OLED