Philips lanserer USB-C-skjerm

Trenger bare én kabel.

<B>TRENGER IKKE EGEN STRØMKABEL</B>: Video, data og strøm kommer fra PC-en gjennom én og samme kabel. Foto: TP-VISION
TRENGER IKKE EGEN STRØMKABEL: Video, data og strøm kommer fra PC-en gjennom én og samme kabel. Foto: TP-VISION Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USB-C er navnet på neste generasjon USB-port. Den har mange fordeler kontra den klassiske USB-porten, den mest åpenbare er at selve kontakten er dobbelt så smart som den gamle, siden den nye USB-pluggen passer begge veier.

Stadig flere nye PC-er, nettbrett og mobiler leveres med den nye porten.

LES OGSÅ: Skal du kjøpe ny PC, sørg for at den har USB-C-port

En kabel er nok

Rent teknisk har den også mange fordeler, en av dem er at den kan levere en effekt på inntil 100W (5A x 20V). Det åpner for at utstyr som tidligere trengte både USB- og strømkabel for å fungere, nå kan klare seg med kun én kabel.

SLIK SER DEN UT: USB-C-porten er mindre enn den gamle USB-porten, som du ser til venstre her. Foto: BJØRN E. LOFTÅS
SLIK SER DEN UT: USB-C-porten er mindre enn den gamle USB-porten, som du ser til venstre her. Foto: BJØRN E. LOFTÅS Vis mer


Nå begynner slikt USB-C-utstyr å dukke opp i butikkene. For en tid tilbake omtalte vi den første 3,5 tommer eksterne harddisken som får alt den trenger gjennom USB-C-kabelen, med kapasitet på inntil 8.000 gigabytes.

QHD-skjerm

Denne gangen er det Philips (TP-Vision) som er på banen med en USB-C-skjerm, som får strøm, videosignaler og data gjennom én og samme kabel. Skjermen det er snakk om, har fått det kryptiske navnet 258B6QUEB. Det er en 25-tommer med QHD-oppløsning (2560x1440 piksler) og IPS-panel.

JUSTERINGSVENNLIG: Skjermen kan både vippes, heves og snus på høykant. Foto: TP-VISION
JUSTERINGSVENNLIG: Skjermen kan både vippes, heves og snus på høykant. Foto: TP-VISION Vis mer


I tillegg fungerer skjermen som en slags dokkingstasjon, med blant annet tre USB 3.0-porter og ethernet-kontakt. Innebygd lydkort og høyttalere er også på plass.

Bakoverkompatibel

Foreløpig er utvalget av USB-C-kompatible datamaskiner begrenset. Modellen er derfor også kompatibel med andre tilkoblinger, herunder DisplayPort 1.2, HDMI, DVI og VGA-innganger. Mange forventer imidlertid at USB-C på sikt vil erstatte alle disse standardene og bli den eneste porten du trenger.

Fra Philips får vi opplyst at skjermen blir å finne i butikkene i løpet av denne måneden. Veiledende pris er 3.799 kroner inkl mva.

Dinside tester PC-skjermer