Philips klar med iPod Touch-konkurrent

Lanserer GoGear Connect.

Philips er klar med den første lommespilleren for musikk og video som er basert på operativsystemet Android fra Google. Android er et operativsystem som opplever en voldsom vekst på mobilfronten i disse dager.

GoGear Connect, som spilleren heter, har en 3,2 tommer stor berøringsskjerm med oppløsningen 480 x 320 piksler, og kommer med en rekke apps (småprogrammer) installert. I tillegg kan man velge og vrake mellom 75.000 andre applikasjoner og spill fra Android Market, skriver Philips i en pressemelding.

Spilleren veier 128 gram og måler 113 x 12,6 x 59 mm, og leveres med lydisolerende øreplugger. Den skal støtte de fleste vanlige lyd- og videoformater "rett ut av esken", og skal kunne spille av høyoppløst video med inntil 1280 x 720 pikslers oppløsning.

Les også: Verdens beste "MP3-spiller"

Godt utstyrt

I tillegg til å lytte til musikk og spille videoer, kan du surfe på nettet og navigere ved hjelp av den innebygde GPS-mottakeren og Google Maps. Spilleren har dessuten innebygd kompass, og kamera for både fotografering og videoopptak, og minnet kan utvides ved hjelp av minnekort av typen MicroSD.

Til sammenligning har ikke nye iPod Touch verken GPS, kompass eller minnekortleser.

Android-versjonen skal være 2.1 ifølge Engadget, altså ikke Froyo, som er nyeste utgave.

Artikkelen fortsetter under annonsen

GoGear Connect har ellers innebygd støtte for trådløst nettverk (WLAN) og Bluetooth, og ventes i butikkene fra og med november 2010. Veiledende pris for en versjon med 16 GB lagringsplass er 2.499 kroner, ifølge Philips. Det er det samme som Apple tar for iPod Touch med dobbel så stor kapasitet, så det blir spennende å se hvordan markedet vil ta imot GoGear.

DinSide Data har bedt om et testeksemplar, og vi kommer tilbake med mer våre inntrykk når vi har fått sett nærmere på spilleren.

Kilder: Philips, Engadget

Les også: DinSide tester MP3-spillere.