Philips demper støyen

Vi har tidligere gledet oss over hodetelefoner som fjerner støy fra omgivelsene. Nå har Philips lansert en ny modell - SHN5500.

Tidligere i vinter testet vi støykansellerende hodetelefoner fra Sennheiser, med et svært overbevisende resultat. Flyreiser blir ikke lenger like anstrengende når mesteparten av støyen er borte, om du bruker hodetelefonene bare til å fjerne støy eller til å høre på musikk eller annet.

Virkemåten forklarte vi i den forrige artikkelen som du finner her. Dette prinsippet - som forenklet sagt dreier seg om å fase ut støyen ved å lage "motstøy" - er ikke nytt og umulig å løse 100%, men det er likevel ganske effektivt:


Det som er nytt er at slike løsninger er ganske rimelige, og at det dukker opp flere varianter i forskjellige utførelser og prisklasser.


Philips lanserte tre nye løsninger på CES i Las Vegas i januar, og vi har testet hodetelefonenen SHN5500. De andre variantene er ørepropper og en bøyle med mikrohøyttalere.

I bruk

Settet har mye til felles med Sennheisers utgave og består av hodetelefonene, en avlang boks som huser elektronikk og ett AAA-batteri og to overgansplugger fra minijack til stor jack og dobbel mono minijack som finnes på en del flyseter.

Selve boksen er omtrent like lang som Sennheisers variant, men en god del slankere siden Sennheiser bruker 2 stk AA-batterier.

Philips’ boks er dessuten utstyrt med volumkontroll og forsterking av signalet.


Men den største forskjellen er hvordan hodetelefonene sitter på ørene.

De ser ut som vanlige hodetelefoner som man har over hodet, men det er to justerbare gummibøyler over øreklokkene, som skal henge over ørene. Den store bøylen skal bak hodet.

Denne løsningen er mer behagelig, men trykket mot ørene blir ikke like høyt. Dermed sperres ikke like mye av lyden ute.

Vi testet med forskjellige typer støysignaler med varierende frekvensspektre, og Philips slapp inn mer rumling i bassen og noe mer i toppen. Ellers var reduksjonen i støy svært lik den vi oppnådde med Sennheiser.

Derimot har Philips som nevnt en volumkontroll, som til en viss grad kan kompensere for dette ved å rett og slett øke volumet på musikken ut over det spilleren kan gi. Men da nærmer vi oss smertegrensen.

Forøvrig er lydkvaliteten i normal omgivelser, uten støyreduksjon, helt utmerket

Batterilevetiden har vi ikke fått testet, men her er det Sennheiser med 2 AA mot Philips og 1 AAA, og batteriene i vår Sennheiser varte i over 2 måneder.

Konklusjon

Philips har på grunn av konstruksjonen en noe mindre demping av støy sammenlignet med Sennheiser sin løsning. På plussiden er det noe mer behagelig i bruk, og har ekstra forsterkning og volumkontroll.

Men Sennheiser er sammenleggbare og har et fint etui med plass til MP3-spilleren...

Mer info og prisinfo får du hos NSE.no

Her finner du testen av Sennheiser støydempende hodetelefoner

[Ugjyldig objekt (debatt)]