Philips CDRW 1200

Philips er CD-platens mor, men har ikke alltid klart å hevde seg i toppen som produsent av CD-brennere. Nå lanserer de en fin brenner, til en svært rimelig pris.

Philips CDRW 1200
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

For temmelig nøyaktig et år siden testet vi Philips’ 8x-brenner. I mellomtiden har det skjedde mye fra flere produsenter, og både 12x og 16x har vært på markedet en god stund. De utålmodige venter på 20x og raskere, mens Philips har valgt å lansere en brennerserie med god ytelse, ny kalibreringsteknologi og en lav pris – CDRW1200.

LES OGSÅ:

Installasjon

Philips fortsetter sin design-tradisjon, men den tones gradvis ned. Den første 4x brenneren hadde en skuff med et ganske harry gullbelegg på fronten. Dette ble tonet kraftig ned på 8x-brenneren, og er nå ganske diskret på 12x.

Skuffen er vesentlig kjappere på inn- og utmating enn de fleste, noe vi setter stor pris på.

Av en eller annen grunn var koblingsbøylen bak på brenneren satt til Slave, dette er det lenge siden vi har opplevd. Siden vi koblet brenneren på egen kabel, fikk vi først ikke kontakt med den. Heldigvis sjekket vi koblingsbøylen først, ellers kunne vi ha brukt en del tid på å finne ut av dette.

Nok en påminnelse om at man ikke skal ta noen ting for gitt i databransjen…

For øvrig følger det med lydkabel, som er helt unødvendig på moderne PCer, og monteringsskruer, men ingen flatkabel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thermo-Balanced Writing

Databransjen elsker TBF’er (Tre-Bokstavs-Forkortelser), og nå har Philips utvidet repertoaret. Denne beskriver en teknologi som skal sørge for optimal tilpassing av intensiteten på laseren til akkurat den platen du har satt i brenneren.

Teknikken bruker kalibreringsområdet på platen til å teste hvilken styrke på brennepulsen som gir det beste resultatet, og dette skal i følge Philips gjøre det mulig å brenne trygt, til og med på billige media med en kvalitet som ligger i grenseland.

Dette kan være gunstig for de som liker å kjøpe CD-R plater på tilbud. Alternativet er å kjøpe anerkjente merkevarer og heller betale litt mer. Med Philips’ nye teknikk skal dette altså ikke lenger være nødvendig. Men problemet med variasjoner i strukturen på hver enkelt plate, vil TBW likevel ikke kunne garantere mot.

Programvaren

Philips leverer med Easy CD Creator 4 og DirectCD fra Roxio. I tillegg følger det med en CD med en demoversjon av Dance 2+ fra eJay, et program for å mikse egen dansemusikk av mange samples og loops. Denne demoversjonen kan du oppgradere til full versjon for en rimelig penge.

Konklusjon

Brenneren oppførte seg eksemplarisk under testingen, og har en ytelse som hevder seg fint blant 12x brennere.

Prisen er det heller ikke noe å si på, distributøren antyder en pris i forretningene på 1490 kroner pluss mva (ca 1850 kroner).

Som vanlig oppfordrer vi deg til å sjekke din forhandler og forskjellige nettbutikker for å finne en pris og et servicenivå som du er tilfreds med.