Philips A5-PRO: Årets tøffeste?

Når du allerede selger en hodetelefon i sekundet, gjelder det å holde trykket oppe. Her er den nye toppmodellen. Oppdatert 29/4: Nå har vi fått prisene!

DJ HODETELEFONER: Lagd av og for DJ-er, men skal fint kunne brukes av alle sier Philips. Foto: IFA
DJ HODETELEFONER: Lagd av og for DJ-er, men skal fint kunne brukes av alle sier Philips. Foto: IFA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IFA 2014: A5-PRO er altså navnet på Philips nye DJ-hodetelefoner, som er utviklet sammen med den ikke helt ukjente DJ-en Armin Van Buuren.

Van Buuren har følgende krav til gode headsett: De må være holdbare, ha utskiftbare bruksdeler, i tillegg til et tøft design.

Vi har allerede testet deres forrige samarbeidsprosjekt, Philips M1X DJ-anlegg, som var en litt blandet opplevelse.

Det er imidlertid mye som tyder på at disse hodetelefonene er av en bedre kvalitet:

- Headsettet er mitt viktigste arbeidsverktøy, sier Armin van Buuren. Det er gjennom dem jeg styrer alt på showene mine, så det er helt nødvendig at både lyden er god, at de er komfortable å bruke, og at de tåler hardhendt behandling.

Kjendissamabeider

Philips er selvsagt ikke alene om å samarbeide med kjendiser, og en nærliggende konkurrent i dette segmentet kommer fra AKG som samarbeider med DJ Tiesto på modellen AKG K267.

Det er en modell våre venner i Lyd & Bilde likte svært godt da de testet den, og vi tipper alternativet fra Philips ligger i samme kvalitetsklasse.

Oppdatert 29/4: I dag kom også de norske prisene, og veilendende pris er 2.995 kroner, inkludert to øreputer. SKal du ha ekstra øreputer varierer de i pris avhengig av størrelse:

 • PCU80: 80 millimeter, ligger altså litt oppå ørene og passer derfor når du beveger deg ute. Har ikke fullt så effektiv støydemping som de andre alternativene. Antas å ligge på 249 kroner.
 • PCU93, 93 millimeter med god støydemping, prisen blir 249 kroner.
 • PCU110, 110 millimeter og laget for studiobruk. Prisen er 299 kroner.
 • PCC130, ekstre kabel. Lengden er på 1,3 meter, men den kan strekkes til hele 4,7 meter. Prisen skal være 199 kroner.

Hel ved

Vi fikk prøvd hodetelefonene på flere ulike musikksjangere via vår mobil, og kan bekrefte at settet ser ut til å tåle hard behandling:

Alt virker solid og overdimensjonert, og kommer du rett fra et billig-headsett vil antagelig siklefaktoren være høy, det trigget i hvert fall kjøpelysten vår.


Lydmessig er det nok likevel ikke for alle.

Vi har jo testet flere Philips Fidelio-produkter tidligere, og der de har imponert oss på flere ulike musikksjangere, er nok A5-PRO spesielt egnet for deg som liker hard pumpende bass over lang tid.

Lydbildet virket heldigvis mer balansert enn vi hadde forventet, selv om dette neppe er for deg som hører mest på klassisk.

Merk deg likevel at de ikke er like lettdrevne som mange andre hodetelefoner, noe som lett merkes når du kun bruker mobilen: Bevares, det fungerer, men dette er helt klart et par hodetelefoner som vil ha godt av litt mer effekt.

Øreklokkene er i tillegg store, og vekten på litt over 400 gram er også betydelig.

Nøyaktig hvor bra de fungerer må vi selvsagt komme tilbake til i en eventuell test.

Kjappe fakta

 • 50mm neodymium drivere
 • 3500mW max high power handling
 • Lukket bakside og isolerende øreputer
 • Kabelen kan plugges i både høyre og venstre klokke
 • Utskiftbare øreputer, som er tilgjengelig i tre ulike størrelser: 80 millimeter (ligger da oppå ørene), mens 93 og 110 millimeterne dekker ørene helt.
 • De kan foldes helt sammen, noe som er praktisk når du skal på tur. Er du DJ vil du også sette pris på at øredekslene kan dreies 90 grader.
 • Hodebåndet er i stål, dekket av ekte skinn, med myk polstring
 • Utbyttbar spiralkabel på 1,3 meter, som kan strekkes til hele 4,7 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer