<B>MER ENN EN DRÅPE I HAVET:</B> Fra Tom Guilmettes HD-video. Detaljnivået blir oppsiktsvekkende høyt når en både filmer i HD og med 2564 bilder per sekund.  Se den utrolige videoen nederst i saken for hele historien.
MER ENN EN DRÅPE I HAVET: Fra Tom Guilmettes HD-video. Detaljnivået blir oppsiktsvekkende høyt når en både filmer i HD og med 2564 bilder per sekund. Se den utrolige videoen nederst i saken for hele historien.Vis mer

Phantom Flex kan sin HD

Lurer du på hvordan verden egentlig ser ut? Dette videokameraet gir deg virkeligheten med 2570 bilder i sekundet - i full HD.

Alt ser bedre ut i sakte film. Absolutt alt. Du kan pusse tennene, du kan helle frokostblanding i ei skål, eller du kan simpelthen sukke tungt fordi skolissene har løsna enda en gang - det vil se bra ut hvis du filmer det med riktig kamera.

Én av mange som har oppdaget dette er kameramannen Tom Guilmette. Han befant seg egentlig i Las Vegas forrige uke for å filme noe så eksotisk som en bordtennisturnering, men fordi det tilfeldigvis var han som styrte slow motion-kameraet, bestemte han seg for å teste hva utrolige Phantom Flex kan gjøre også på privaten.

One night in Vegas

I løpet av en ganske lang natt på hotellrommet (Guilmette påstår han ikke sov i det hele tatt) filmet han en rekke særs pene snutter med Flex-kameraet, som så ble satt sammen på særs elegant vis. Det spesielle med Phantoms lille vidunder, som ble lansert i 2010, er at det kan skyte opptil 2570 bilder per sekund med full HD-oppløsning (1080p). Guilmette har riktignok valgt å gå ned til mer beskjedne 2564 bilder per sekund, men han kompenserer med elegant redigering og et strålende lydspor.

Ifølge den nå nettberømte kameramannen finnes det kun "en håndfull" Flex-kameraer i verden, og selv om høyhastighetsfilm i seg selv ikke er noe nytt (det vet alle som har sett "Time Warp" på Discovery), er det sjelden det gjøres så pent som her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et vanlig PAL-videokamera ligger forøvrig på 25 bilder per sekund, så her snakker vi altså hundre ganger flere bilder i løpet av samme varighet. Lar du kameraet stå på et minutt har det vært gjennom over 154.000 bilder, mens det i løpet av et millisekund allerede har lagret cirka 2.5 bildeutsnitt.

HOVEDPERSONEN: Videokameraet Phantom Flex ser ganske industrielt ut, og jobber da også for harde livet for å yte opptil 2570 bilder per sekund i full HD.
HOVEDPERSONEN: Videokameraet Phantom Flex ser ganske industrielt ut, og jobber da også for harde livet for å yte opptil 2570 bilder per sekund i full HD. Vis mer


Over 10.000 per sekund!

Skrur du ned bildekvaliteten til 640x480 piksler kan Phantom Flex dra på enda mer, nærmere bestemt 10.750 bilder per sekund, mens det andre veien igjen kan skyte 1455 bilder i sekundet med en oppløsning på 2560x1600 piksler.

Den såkalte HQ-modusen skal ifølge Phantom føre til en "makeløs bildeforbedring", inkludert "elektronisk bildestabilisering som så langt er uhørt for digitale høyhastighetskamera". HQ halverer riktignok antall bilder per sekund, men gir, i tillegg til bildestabilisering, "bedre sortnivå, lavere støy og bedre dynamikk".

Det er mulig å bruke en rekke standardobjektiv på Flex, inkludert 35mm-objektiv fra både Canon og Nikon, mens ISO-rekkevidden oppgis til 1200.

Men det koster

Opptakene kan enten lagres på et internt minnekort (størrelsen varierer fra 8 til 32GB), eller en kan koble Flex opp mot det svindyre CineMag-lagringssystemet. 512GB koster usle 52.900 dollar, eller rundt 310.000 norske kroner.

Flex-kameraet koster også noen kroner. Det begynner på 50.000 dollar (rundt 300.000 NOK), og, hvis du drar spesifikasjonslista til det ytterste, slutter på 150.000 dollar (rundt 880.000 NOK).

Det er altså fortsatt lov å drømme. Se Tom Guilmettes strålende video under, eller klikk deg videre til originalen hvis du vil se den i HD.

Locked in a Vegas Hotel Room with a Phantom Flex from Tom Guilmette on Vimeo.