Den øverste halvdelen er en Blu-ray-spiller, men om du har filmene dine på harddisken eller i nettverket, behøver du ikke den. Da er PC-en bare 22 mm høy. Den kan også plasseres stående. Foto: Lenovo
Den øverste halvdelen er en Blu-ray-spiller, men om du har filmene dine på harddisken eller i nettverket, behøver du ikke den. Da er PC-en bare 22 mm høy. Den kan også plasseres stående. Foto: LenovoVis mer

Perfekt PC til stua?

Lenovo har lansert IdeaCenter Q180.

Q-serien fra Lenovo består av svært kompakte PC-er, og IdeaCenter Q180 er aller minst. Lenovo selv omtaler PC-en som "verdens minste desktop". Om det stemmer er vi usikre på, men størrelsen på beskjedne 155 x 192 x 22 mm bør uansett ikke by på store utfordringer hva angår plassering.

Les også: Vi bygger lydløs PC

Sterk nok til HD

Til tross for sitt minimalistiske ytre skal Intel Atom D2500 og AMD Radeon HD6540A-grafikken gjøre den mer enn sterk nok til å spille av HD-filmer. Den kan også leveres med en Blu-ray-spiller som kneppes på toppen, noe som gir en sømløs, helhetlig design.

Og det er tydelig at Lenovo har tenkt "stue" når de har laget PC-en, med stilren og moderne design. Den kommer dessuten med en kombinert fjernkontroll og tastatur.

PC-en leveres med en tv-vennlig fjernkontroll med tastatur.
PC-en leveres med en tv-vennlig fjernkontroll med tastatur. Vis mer


Atom D2500-prosessoren er forresten dobbelkjernet, kjører på 1,8 GHz og trekker maks 10W. Denne har også integrert grafikk, men Lenovo har altså valgt å utstyre PC-en med egen grafikkbrikke.

Vi har foreløpig ikke sett noen ytelsestester for prosessoren, men antar at den vil ligge noe høyere enn tidligere modeller. Atom-prosessorer er uansett myntet på produkter der lav strømbruk og lite kjølebehov er langt viktigere enn rå ytelse.

Den øverste halvdelen er en Blu-ray-spiller, men om du har filmene dine på harddisken eller i nettverket, behøver du ikke den. Da er PC-en bare 22 mm høy. Den kan også plasseres stående. Foto: Lenovo

Flere bilder:

Oppdatert på innsiden

PC-en kan videre leveres med en harddisk på inntil 750 GB, eller en 128 GB SSD. Den har også både USB 3.0 og USB 2.0-porter, 802.11N trådløst nettverk, og kortleser for de vanligste minnekortene. Den kan kobles til TV eller PC-skjerm via VGA eller HDMI, og har egen S/PDIF-utgang for tilkobling til lydanlegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rimelig

IdeaCenter Q180 kommer i butikkene i USA i desember, og prisen starter på $379 i USA - eller rundt 2000 kroner. Fra Lenovo Norge får vi opplyst at den kommer til Norge i mars 2012, prisene er foreløpig ikke kjent.

Du finner mer informasjon om modellen hos Lenovo.

Les også: Denne PC-en er ikke større enn et kredittkort