Pentium4 for dårlig?

Mye tyder på at problemene for Intel vil fortsette i overskuelig framtid. Fra flere hold meldes det nå om svak ytelse på de nye Pentium4-prosessorene.

Den tyske Internett-kanalen tecChannel er blant dem som har testet flere utgaver av den nye prosessoren, og konklusjonen er nok en gang klar: Hold deg unna Intel P4.

I nesten alle ytelsestestene, og i nesten alle oppgavene som du utfører på PCen, har det vist seg at AMD sin 1.2 GHz prosessor har bedre ytelse, selv om klokkefrekvensen er langt lavere enn på Intels 1.4 og 1.5 GHz P4-prosessor. Så derfor kan Intel kun skryte av å ha de høyeste klokkefrekvensene, noe som altså viser seg å ikke bety noe som helst i praksis.

Snudd på hodet

På mange måter kan du si at styrkeforholdet mellom de to prosessor-konkurrentene er snudd på hodet i forhold til for få år siden. Tidligere leverte AMD prosessorer med dårligere ytelse enn Intels prosessorer, selv med samme eller høyere klokkehastigheter.

Nå må det legges til at P4 inneholder en del nye instruksjonssett som kan gi en hastighetsfordel i programmer som er optimalisert for disse. Problemet er bare at det pr i dag nesten ikke finnes et eneste program som støtter instruksjonssettene.

Derfor er det mye som tyder på at det kan lønne seg å vente før du eventuelt bestemmer deg for en Intel Pentium4-basert PC. Intel har annonsert planer for en 2 GHz prosessor med rimeligere teknologi, ved slutten av neste år. Spørsmålet er bare om ikke AMD greier å svare på det også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide tester P4

Vi venter to Pentium4-modeller til redaksjonen i løpet av neste uke, og vil komme tilbake med våre egne tall så snart vi har testet disse.

I mellomtiden kan du lese testen hos tecChannel (tysk).