Pentium M, Core Duo eller Turion X2?


Hei

Jeg lurer på å kjøpe meg en ny bærbar PC, jeg har hatt en Pentium M prosessor på den PCen jeg har nå og er veldig fornøyd med støynivået på denne.

Så det jeg lurte på om jeg bør kjøpe meg bærbar PC med de nye prosessorene med 2 kjerner fra AMD eller Intel eller bør jeg kjøpe en PC med Pentium M, med tanke på støynivå og varmeutvikling?

Hva er best av AMD turion og Intels PM prosessorer?

Joacim

Datadoktoren svarer

Hei Joacim,

AMD eller Intel for bærbare, ja der har du en interessant problemstilling.

Vi har jo nå litt førstehånds erfaring med Core Duo og vet at den ligger på omtrent samme linje som Pentium M når det kommer til varme (og derfor støy), mens den jo tross alt har to kjerner. Så jeg ser ikke noe problem i å kjøpe en Core Duo framfor en Pentium M.

Turion X2 (AMDs dobbeltkjerneprosessor for bærbare) er jo derimot nokså fersk på banen og i det hele tatt er det ikke så mange bærbare du finner denne prosessoren i ennå. For nå ser det ut til at denne og Core Duo holder stand mot hverandre ganske bra, men det er altså vanskelig å få til en "ren" sammenligning, så det blir spennende å se tester fremover.

Mitt råd, hvis du skal ha bærbar akkurat nå, er å gå for enten Core Duo eller Turion X2, men se på alt annet enn prosessoren og bestem deg ut i fra de andre faktorene.

Nærmere høsten kommer jo også Core 2 prosessoren (Merom) på banen, så har du det ikke travelt kan jo det også være noe å vente på.

Av de "gamle" enkeltkjerneprosessorene Pentium M og Turion 64 er det også vanskelig å kåre en ren vinner, for ytelsesmessig ligger de nokså likt. Derfor gjelder også mitt råd om å ikke velge system hovedsakelig basert på fabrikant også for disse to prosessorene.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar