Pentium III på vei ut, prisene faller

I nærmeste fremtid vil vi se endringer i prosessorverdenen. Intel har store planer for sine kraftigste P4- brikker, og Pentium III vil snart forsvinne fra butikkhyllene.

Etter hvert som stadig nye modeller av de kraftige Pentium 4-brikkene blir introdusert, raser prisene på prosessorer med lavere klokkehastigheter. Alt tyder nå på at planene til Intel innebærer at Pentium III-generasjonen forsvinner, og kun Celeron og Pentium 4 vil gjenstå som aktuelle alternativer.

Nylig lanserte Intel to nye Pentium 4-prosessorer, med 1.6 og 1.8 GHz-hastighet. Nå på søndag ble prisene på flere eldre brikker kraftig redusert, og dette gjelder Pentium 4 1.7, 1.5 og 1.4 GHz, Pentium III 933 samt Celeron 766-900 MHz. Alle Pentium III og Celeron-brikker for bærbare maskiner er også blitt rimeligere.

I følge flere kilder er dette sikre tegn på at det vil være vanskelig å få tak i en Pentium III-basert maskin i løpet av noen måneder. Det faktumet at salget av Pentium 4 har den siste tiden økt med 20%, er nok siste spiker i kisten.

AMD følger etter

Intels største konkurrent er selvsagt ikke dårligere, og skal nå blant annet lansere 1 GHz-utgave av Duron-brikken, og etter hvert vil vi også se 1.53 og 1.4 GHz-utgaver av Thunderbird-prosessoren. Prisene på eldre prosessorer vil også bli redusert, og i følge ryktene skal Athlon-brikker med hastigheter under 1 GHz etter hvert forsvinne fra markedet.

Dette er uten tvil interessant utvikling, og vi vil selvsagt følge med videre!

Artikkelen fortsetter under annonsen