Hvis du er mer opptatt av hastighet enn pris, bør du kanskje se nærmere på en Pegasus J2 fra Promise. Foto: Promise
Hvis du er mer opptatt av hastighet enn pris, bør du kanskje se nærmere på en Pegasus J2 fra Promise. Foto: PromiseVis mer

Pegasus J2 er verdens raskeste lommedisk

Parkerer all konkurranse, men koster skjorta.

Promise Technology har nettopp gjort tilgjengelig det de hevder er den raskeste ultraportable eksterne lagringsenheten på markedet.

Enheten har fått navnet Pegasus J2, og er i praksis to SSD-er som jobber sammen i RAID, og kommuniserer med PC-en og Mac-en via Thunderbolt-grensesnittet.

Foreløpig er det ikke veldig mange PC-er som er utstyrt med Thunderbolt-port, men alle nyere Mac-er har den.

Ekstremhastighet

Nettstedet Anandtech har allerede testet Pegasus J2, og har målt en sekvensiell lesehastighet på hele 773 MB pr sekund, og en lesehastighet på 503 MB pr sekund.

Til sammenligning vil en typisk harddisk tilkoblet USB 2.0-porten har en lese/skrivehastighet på mellom 20 og 30 MB pr sekund.

Men...

Det er imidlertid ikke alt J2 egner seg til. Hvis du har mange små filer som skal skrives til disken må du nemlig smøre deg med tålmodighet, for her er ytelsen relativt dårlig. Dette skyldes Phison-kontrolleren som er benyttet, hevder Anandtech.

Et annet ankepunkt er prisen. Foreløpig er Pegasus J2 kun tilgjengelig i Apple Store, og 256 GB-utgaven koster den nette sum av 6.150 kroner. Hvis du er stinn av gryn og ønsker dobbel kapasitet, må du ut med 11.200 kroner. Heldigvis er frakt inkludert i prisen...

Les også: Test: Lynraske minnepinner