Kunne du tenke deg å bytte ut PC-pulten din med denne innretningen? Det kan hjelpe deg med å holde formen oppe og vekta på normalnivå.
Kunne du tenke deg å bytte ut PC-pulten din med denne innretningen? Det kan hjelpe deg med å holde formen oppe og vekta på normalnivå.Vis mer

Pedal Power - kombinerer trim og lading

Mange PC-brukere kunne trengt denne.

Dette må være den perfekte løsningen for deg som sitter mange timer foran PC-en hver dag, og som aldri føler du får tid til å trene. Pedal Power kombinerer nemlig muligheten til å forsyne PC-en din med strøm, samtidig som du får leet på skrotten.

Les også: DinSide omtaler ny teknologi

Trim og jobb i ett

Ved hjelp av en innretning under bordet som minner om en vanlig sykkel, skal man rett og slett kunne generere 150Wh ved å bruke bena. Det er mer enn nok til å lade mobil og PC, men også gi strøm til mange andre produkter.

Ideen er den samme: Du lader mobilen med pedalkraft. Her en ladestasjon på Amsterdam Schiphol. Foto: Kristin Sørdal
Ideen er den samme: Du lader mobilen med pedalkraft. Her en ladestasjon på Amsterdam Schiphol. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Og det skal følese som om du sykler, samtidig som du har hendene fri til å gjøre andre ting.

Det finnes allerede liknende innretninger for bruk på offentlige steder - du har kanskje sett dem selv - som for eksempel sykle-ladestasjonen på Amsterdam Schiphol-flyplassen som avbildet til høyre.

Kan bli masseprodusert

Oppfinneren heter Andrew Wekin, og løsningen er foreløpig kun på prototype-stadiet foreløpig. Men et Kickstarter-prosjekt er etablert, og pengene ruller inn i stadig økende tempo. Hvis prosjektet får inn 10.000 dollar (ca 60.000 kroner) før årsskiftet, vil Wekin og hans medhjelpere prøve å få produktet masseprodusert.

De vil også lage en ergonomisk pult/stol/Pedal Power-løsning som de har kalt The Big Rig. Den vil ha integrert to stikkontakter, to USB-porter og et uttak for 12V-produkter. Denne har de som mål å kunne selge for rundt 2.000 dollar, eller rundt 12.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Typiske bruksområder får du demonstrert i denne videoen:

Multi-function Pedal Power Demonstration from Pedal Power on Vimeo.

Mer info

Du finner mye mer informasjon om prosjektene rundt Pedal Power på utviklerens Kickstarter-side.