PDF-XChange viewer - glimrende PDF-leser

PDF-XChange viewer - glimrende PDF-leser

Synes du Adobe Reader er tung og treg? Da bør du ta en titt på dette alternativet.

Publisert
Sist oppdatert

Portable Document Format (PDF) var opprinnelig et lukket filformat fra Adobe, men har siden i fjor vært en åpen ISO-standard for digitale dokumenter. Det fine med PDF-formatet er at layouten er den samme, uansett programvare, maskinvare (inkl skrivere) eller operativsystem.

Men alt for mange tror at Acrobat Reader er en nødvendighet for å vise PDF-filer.

For - det finnes flere konkurrenter til den populære leseren, og det skal ikke legges skjul på at Adobe Reader har bydd på problemer for veldig mange; som lang venting, låsing av PC-en og andre uhumskheter.

Dette er også ting vi har hatt problemer med selv, noe som resulterte i at vi fant og skrev om denne utvidelsen til Firefox tidligere.

Mens Foxit Reader kanskje er den mest kjente Adobe Reader-vikaren, finnes det også andre gode, som også byr på langt større funksjonalitet. PDF-XChange viewer, for eksempel, som vi skal se på denne gangen.

Kjekke funksjoner

PDF-XChange viewer finnes i både en gratisversjon, og en Pro-versjon som koster penger. Men svært mange funksjoner er tilgjengelig i gratisversjonen, funksjoner Adobe reader ikke har. For det første er det mulig å ha flere dokumenter åpne innenfor én instans av programmet, på samme måte som arkfanene fungerer i Opera, Firefox og versjon 7/8 av Internet Explorer.

PDF-XChange viewer - glimrende PDF-leser


Det som imidlertid er veldig kjekt, er at denne PDF-leseren også lar deg fylle ut din egen tekst; uavhengig av om PDF-dokumentet er laget som et skjema. Det betyr at du kan laste ned søknadsskjemaer og lignende fra nettet og fylle dem ut. I tillegg kan du lagre dem på nytt slik at dine innskrevne data lagres i dokumentet.

Ikke bare kan du skrive inn tekst - du kan sette på piler, sirkler og andre figurer, og du kan sette på såkalte "sticky notes" - gule lapper der du kan notere som du vil.

I tillegg får du en forhåndsvisning av sidene i margen, og du kan bruke funksjonen "pan and zoom" for lett å navigere i dokumentet. PDF-Xchange viewer har også innebygget støtte for å eksportere PDF-dokumentet til en bildefil (JPEG, PNG, TIFF, BMP), og pro-versjonen gir deg også muligheten til å sette inn sider og slette sider du ikke er interessert i. Alle pro-funksjonene kan også brukes i gratis-versjonen, men vil resultere i at redigerte sider blir stemplet med DEMO når de lagres.

PDF-XChange viewer - glimrende PDF-leser


Du kan laste ned PDF-XChange viewer her: http://www.docu-track.com/home/prod_user/pdfx_viewer/


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer