PCI Express x16 mot 2.0

Publisert
Sist oppdatert

HEi!

Jeg har kjøpt en nytt grafikk kort til min stasjonær PC, Skjermkortet : XFX GeForce 9800GTX 512MB PCI-Express 2.0

Spørsmålet er at jeg skal skifte grafikkort, og da er det en kontakt som heter PCI Express x16 kontakt. Men på det nye kortet står det PCI E 2.0.

Vil dette fungere uansett da?

Er villig til å lære å gjøre dette selv en gang men vil jo høre åssen man skal gjøre det på riktig måte først, hvilken rekkefølge ville du ha gjort dette på?

Mvh
Kim
(amatør på data)

Datadoktoren svarer

Hei Kim,

PCI Express (PCIe)-kontaktene er i forskjellige fysiske størrelser, hvorav PCIe x16 er den vanlige størrelsen for grafikkort, og har en teoretisk båndbredde på 4000 MB/s i hver retning.

Når det gjelder PCI Express 2.0 så er dette en videreutvikling av "gamle" PCI Express. Den har dobbelt så stor båndbredde som forgjengeren, men kontaktene er like - så grafikkort med PCIe 2.0 har også x16-størrelse. Standarden er dessuten bakoverkompatibel, så du kan bruke et PCIe 2.0 grafikkort på et hovedkort som har den gamle standarden, og omvendt.

Så ja, det vil fungere uansett, men full båndbredde vil du ikke få med mindre både grafikkortet og hovedkortet støtter PCIe 2.0. Da snakker vi om nyere hovedkort med brikkesett som Intels X38 og X48, nVidias nForce 700-serie og AMD 770 og oppover.

Les mer om PCIe 2.0 i denne artikkelen, og merk deg at ytelsesforskjellen uansett ikke akkurat var noe å snakke om på vårt testoppsett.

Når det gjelder rekkefølgen for den mer fysiske delen av kortbyttet har jeg svart på det her.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer