PC uten printerport

Min nye PC er uten printerport - må jeg kaste min gamle skriver?

Hei!

Har kjøpt meg ny pc, juhu!!!
Men til min store fortvilelse har ikke pc’en den gode gamle printer porten (må ikke spørre meg hva den heter, så kyndig er jeg ikke) Men i alle fall, den med 25 pin.

Printeren min er en HP laserjet 1100.

Jeg har tatt med printerkabelen inn på forskjellige butikker og alle sier de har en USB overgang, men det viser seg at den delen som går inn i printeren er litt vel spesiell og derfor ikke brukenes.

Har du noen gode råd, jeg vil nødig kvitte meg med printeren min…

MVH
Petter

Datadoktoren svarer

Hei Petter,

Printerporten er også kjent som parallellport, og dette er som du altså har merket en døende standard - godt på vei til å bli overtatt av USB. Og nettopp USB-adaptere er den vanligste måten å koble disse gamle skriverne til nyere PCer på. Problemet er at du som regel må bytte ut hele kabelen - og når du som du sier har en litt spesiell kabel så går jo ikke det.

PC uten printerport


Men det finnes andre løsninger. Har du en stasjonær PC og tør åpne den kan du for eksempel sette inn et PCI-kort med parallellport. Et slikt kort koster fra et par hundrelapper og fåes i velassorterte dataforhandlere - men trolig vil du ikke finne dem i vanlige elektronikkbutikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen løsning er å anskaffe seg en printserver med parallellport - i praksis en liten boks du kobler på nettverket ditt. Da vil du også kunne enklere dele skriveren på nettverket dersom det er interessant. Men det betyr altså at du må ha eller sette opp et enkelt nettverk, og det er det jo ikke alle som ønsker. Dessuten koster en slik printserver adskillig mer enn et PCI-kort med parallellport på.

Har du fremdeles din gamle PC og et nettverk kan du selvfølgelig også dele skriveren over nettverket gjennom den PCen, siden den jo har parallellport. Men det betyr også at du må ha den PCen påslått når du skal skrive ut noe.

Til slutt vil jeg bare nevne at en ny svart/hvitt laserskriver slett ikke vil ruinere deg. Følger du litt med kan du lett plukke opp en med USB og generelt bedre spesifikasjoner enn din HP 1100 til godt under tusenlappen - ikke så langt unna prisen av en printserver faktisk. Så dersom du for eksempel i tillegg har lite toner på din gamle skriver vil kanskje det være det greieste.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar