PC-tilkobling til plasma-TV?

Hei,

Jeg har fått et tilbud på en pent brukt plasma-TV, denne har visstnok lav oppløsning. Men den har inngang for PC (VGA). Spørsmålet er bare om PC-tilkobling gir bra bilde, og hvilken oppløsning den støtter. Har du peil?

Mvh
Abahr

Datadoktoren svarer

Hei Abahr,

Skjermen du har fått tilbud på har med stor sannsynlighet en oppløsning på 848 x 480 piksler, som svarer til WVGA (Wide-VGA). Det er temmelig lavt, men de fleste plasma-TVene støtter oppløsningen 1024 x 768. Vår erfaring er at dette kan fungere greit, men at tekst kan bli litt vanskelig å lese, spesielt liten tekst. Bildet vil også fremstå som strukket på en bredskjerm, siden denne oppløsningen er beregnet for 4:3 bredde/høydeforhold.

Noen WVGA-skjermer tåler også høyere oppløsning, inkludert oppløsninger tilpasset bredskjerm, men resultatet blir sjelden bra - spesielt vil tekst bli uleselig. Hvis skjermkortet takler 848 x 480 piksler, vil du normalt oppnå det skarpeste resultatet, men svært få programmer og nettsider er tilpasset så lav oppløsning.

På den annen side: hvis du tenker på å bruke skjermen for visning av video, bilder og musikk fra PCen, vil den lave oppløsningen bety langt mindre. Her finnes mange smarte menybaserte løsninger til formålet, som Windows Media Center, Meedio, Nero Home, Cyberlink PowerCinema etc, som bruker store symboler og tekst - beregnet for å bli brukt på normal TV-avstand.

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (ebatt)]