PC-tilbudene i mai/juni på testbenken

Det ble delt seier ved uttagning etter spesifikasjonene, men i testingen pekte vinneren seg ut.

PC-tilbudene i mai/juni på testbenken


10 000-kroners PCer er ikke lenger "folkemodellen", for dette beløpet får du i dag en maskin som er et godt stykke opp i den øvre klassen. Vanlige kontor-PCer (med operativsystem, men uten programvare) er nå nede i under 5 tusen kroner. En allsidig hjemmePC som ikke er beregnet på krevende spill bør ikke koste mer enn rundt 7000 i skrivende stund. Skal du derimot ha en virkelig kraftig maskin for avanserte spill eller krevende proffbruk - da må du et stykke over 10 000.

Månedens utvalg av PCer faller derfor litt mellom to stoler, og vi kommer fra høsten av sannsynligvis til å operere med to forskjellige sammenligninger. Den ene vil være PCer for hjemmebruk i 7000-kroners klassen, og den andre vil dreie seg om mer avanserte PCer for spill og spesielt krevende oppgaver. Detaljene er ikke klare enda, og vi mottar gjerne innspill om dette.

Månedens utvalg - en oversikt

Denne gangen er forskjellen mellom kandidatene større enn i forrige omgang. Alle PCene har som vanlig Athlon 64 prosessor, men nå opererer NetShop med en 3500+ mens de andre stiller med 3200+.

Hovedkortene er alle av nyeste type, basert på PCI express. Asus-kortet i MPX-maskinen har dessuten SLI-støtte (som betyr at du kan ha 2 stk PCIe16 grafikkort som jobber parallelt).

Diskstørrelsen er jekket opp et hakk, og det er ingen som tilbyr under 200 GB. Nå er det derimot satt ny rekord i størrelse, Mamoz leverer en Maxtor på 300 GB. Denne disken har vi forøvrig testet tidligere, du finner omtalen her.

Skjermkortene er svært like og tre av deltakerne leverer kort basert på nVidia GeForce 6600GT. Her leverer Mamoz imidlertid en noe svakere TurboForce utgave med 256 MB minne.

Minnekapasiteten er den samme - alle har nå 1 GB minne. Mamoz og MPX leveres også med kortleser i front, noe som var fraværende i forrige testrunde.

Programvare er det ikke overvettes mye av, detaljer om dette og annet tilbehør finner du i vurderingen av tilbudene.

Ut av boksen