PC til surroundanlegg

Hei,

Hei jeg har et 5.1 høytalere anlegg til dvd spiller og jeg lurer på om det går an å koble det til den stasjonære pcen slik at jeg får full suround når jeg spiller spill? Jeg har ikke mye peiling på kabler, men jeg ser at det er rosa, grønn, blå, grå, svart og oransj minijack utganger bak på den stasjonære og de er samlet. Har det noe med surounden å gjøre? jeg har nå koblet til den vanlige grønne inn i tv skjermen og så har jeg koblet en hvit og en rød audio kabel fra tven og inn i dvdspilleren men da får jeg ikke full suround .

Hilsen Espen

Datadoktoren svarer

Hei

Slik du har koblet får du ikke noe surround.

På PCer har du som regel separate utganger for front, sider, senter og bass, til sammen 6 kanaler som er 5.1
på HiFi språk.

Det er sjelden du har tilsvarende innganger på enkle alt-i-ett surroundanlegg, men du finner det på en del receivere. Da er de gjerne på phono-kontakter og du må ha overganger som ikke er så lett å finne.

Sjekk om PCen din har en SPDIF utgang og om surroundanlegget har en tilsvarende inngang. De er gjerne på en optisk kontakt eller en phonokontakt. I begge tilfeller trenger du en spesialkabel til digital lyd,

Du må også velge SPDIF eller digital ut på PCen i programmene du skal bruke til å spille av lyd. Eventuelt sette dette som standardinstilling (default) i lydoppsettet i kontrollpanel.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar