Apple opplever en eventyrlig salgsvekst i Norge, og økte fire ganger mer enn markedet. MacBook Air er blant de mest populære modellene. Foto: Apple
Apple opplever en eventyrlig salgsvekst i Norge, og økte fire ganger mer enn markedet. MacBook Air er blant de mest populære modellene. Foto: Apple Vis mer

PC-salget øker!

Mot norrmalt i annerledeslandet Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Analyseselskapet IDC følger utviklingen i PC-markedet, og ikke uventet viser anslagene for 4. kvartal i fjor en større tilbakegang i Europa enn gjennomsnittet. Med unntak av annerledeslandet Norge.

Her økte salget av PC-er med solide åtte prosent sammenlignet med samme periode året før. Og det som kanskje er mest oppsiktsvekkende er at det var salget av stasjonære PC-er som vokste mest, med 14 prosent.

Dermed økte salgsandelen av stasjonære PC-er fra 26 prosent til 28 prosent, mens andelen bærbare sank fra 74 prosent til 72 prosent.

Enorm Apple-vekst

Den produsenten som stod for den desidert største økningen, var ikke uventet Apple. Med en vekst som var fire ganger større en resten av markedet, nådde Apple en markedsandel på ti prosent i fjerde kvartal, skriver vårt søstermagasin Digi.no.

Tabellen under viser anslagene, med tall og andeler til de største aktørene:

Tallene er anslag. Merk at avrundingsfeil kan forekomme.
Tallene er anslag. Merk at avrundingsfeil kan forekomme. Vis mer


Ferske PC-tester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer