PC-produsenter toner ned advarsler

Etter tidligere å ha advart brukere mot å oppgradere til Windows 98, har enkelte av de samme PC-produsentene nå bestemt seg for å trekke advarslene tilbake - i følge kilder på grunn av press fra Microsoft.

Som DinSide Data skrev 3. juli gikk flere PC-produsenter ut og advarte brukere mot å oppgradere enkelte PC-modeller til Windows 98 uten også først å ha oppgradert en eller flere drivere i systemet. I det minste burde brukeren sjekke med maskinleverandøren før en eventuell oppgradering ble gjennomført, og i noen tilfeller advarte enkelte produsenter til og med fullstendig mot å oppgradere til Windows98.

Men nå går altså en del av disse PC-produsentene tilbake på sine tidligere advarsler. I følge nettmagasinet ZDNN skjer dette etter press fra Microsoft.

Spørsmålet er likevel om dette faktisk gjenspeiler en endring når det gjelder de forskjellige PC-produsentenes oppfatning av Windows 98, eller om tilbaketrekkingen av advarslene virkelig skyldes aktivt press fra Microsoft.

Toshiba og Dell trekker tilbake

Toshiba er for eksempel et av selskapene som har trukket tilbake informasjon fra sin hjemmeside med advarsler om problemer ved oppgradering av Windows.

Som DinSide skrev for to uker siden, rapporterte Toshiba om problemer, spesielt med sine bærbare maskiner. Brukere ble anbefalt om å vente med
oppgradering inntil det også forelå en ny oppgradering av BIOS. Det var særlig ACPI (avansert strømstyring} som kunne skape problemer ved oppgradering.

Men selv om det fremdeles ikke foreligger noen programvare for oppgradering av BIOS, har Toshiba likevel fjernet sin advarsel fra hjemmesiden. I følge en talsmann for Toshiba blir informasjonen nå redigert for senere å legges ut igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PC-produsenter toner ned advarsler

Også Dell var ute med advarsler mot oppgradering, og ba brukere om først å sjekke med selskapets hjemmeside før en eventuell oppgradering ble gjennomført. Nå har også Dell tonet ned signalene.

Til tross for denne endringen hos enkelte PC-produsenter, ber fortsatt andre produsenter sine brukere om å holde litt igjen og heller vente med å oppgradere til Windows 98.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Hos DinSide Data har vi så langt hatt stort sett gode erfaringer med å oppgradere til Windows 98. Men slik situasjonen er i dag, kan det være fornuftig å forholde seg litt avventende til du er sikker på at oppgradering kan skje uten problemer - istedenfor, i verste tilfelle, å risikere å måtte slette alt og installere både operativsystemet og alle brukerprogrammene på PCen fra bunnen av.