PC i ufrivillig hvilemodus

Datamaskinen går i hvilemodus under bruk, spesielt når jeg spiller. Hva kan problemet være?


For et par dager siden så begynte min pc og gå i søvn/hvilemodus av seg selv flere ganger om dagen, spesielt når jeg spiller wow, og noen ganger når jeg er på internett. Den har aldri gjort det før og når det skjer så lager datan en lyd akkurat som på en sykebil.

Hva kan problemet være? Håper på svar.

Takk på forhånd,
Olsen

Datadoktoren svarer

Heisann,

Ulingen du hører i det maskinen "går ned" er en alarm som varsler om et eller annet problem. I og med at PCen din gjerne gjør dette i forbindelse med spilling kan det tyde på at du har et problem med varme, og at datamaskinen går i hvilemodus for å beskytte mot videre skade. Det kan for eksempel være at en eller flere av viftene eller kjøleløsningene i maskinen din har samlet opp for mye støv, tatt kvelden eller regelrett løsnet.

Det første du burde gjøre er å åpne PCen og kontrollere at alt som har med kjøling å gjøre sitter fast og at alle vifter går rundt. Programmer som sjekker temperaturen, som SpeedFan eller til en viss grad SIW kan også hjelpe deg her.

Hvis det ikke er her problemet ligger kan det også være programvare som gjør dette, for eksempel et virus eller annen styggedom. Hvis du ikke allerede har gjort det bør du søke gjennom PCen med både oppdatert antivirus og antispyware for å forsikre deg om at det ikke er dette som kan stå for problemene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar