PC-høyttalere: Labtec Arena-530

Labtec eies av Logitech, og lanserer nå nye systemer for spill, musikk og multimedia. Vi har sjekket ut Arena-530, et firekanals system.

Det finnes svært mange typer og varianter av flerkanals PC-høyttalere. Noen er spesielt konstruert for avspilling av DVD, med digital inngang og full støtte for Dolby Pro Logic Surround, mens andre er laget først og fremst for spill og musikk.

Dette høyttalersettet fra Labtec tilhører den siste kategorien, det er laget for å gi relativt stor lyd til musikk og spill.

Komponentene

Systemet består av en sub-bass, som også huser alle forsterkerne, og fire satellitthøyttalere. Strømforsyningen er separat og har faste ledninger til strømnettet og til sub-bassen.

PC-høyttalere: Labtec Arena-530
PC-høyttalere: Labtec Arena-530
PC-høyttalere: Labtec Arena-530

Subbassen er av tre og har en spesialhøyttaler som bare jobber med bassområdet. Den peker ned mot gulvet, og betryggende avstand til gulvbelegget sørger de fire føttene for.

Tilkoblingene skjer opp på den ene siden, med kontakter som er fargekodet.

Alle ledningene er festet til satellittene, og er utstyrt med plugger med fargekoder. Det er altså nesten umulig å feilkoble anlegget, hvis man har synet i behold og lyset er på.

Kablene til satellittene er rimelig lange, de rekker fint til en romslig lytteposisjon rundt PCen og litt lenger.

Kontroll av volum og balansen mellom front- og bak-høyttalerne finner vi på baksiden av høyre satellitthøyttaler. Der finner vi også en kontakt for hodetelefoner, en svært praktisk plassering som både vi og andre i husstanden sikkert vil sette pris på.

Høyttalerne kan også henges på veggen, siden foten kan dreies for å endre vinkelen på høyttaleren.

Lytteinntrykk

Du slår på anlegget med en knapp på toppen av sub’en. Der finner du også en annen knapp, som er merket M3D. Den sprer lyden til de fire kanalene, selv om lydkilden bare er i sterero.
I korthet vil vi si at lydkvaliteten er god, det er bra med trøkk i bassen, og spredningen av stereolyd til de fire kanalene er naturlig og uten kunstige effekter.

Vi lyttet til mange forskjellige typer musikk, og vurderer anlegget som ganske nøytralt i forhold til sjangere. Som i de aller fleste anlegg av denne typen er det en tendens til overbetoning av bass og øvre mellomtone. Men vi vil likevel påstå at dette anlegget hører til de bedre.

Det er ingen tonekontroller i systemet, men de fleste avspillingsprogrammer på PC har innebygde tonekontroller/equalizere.

PC-høyttalere: Labtec Arena-530

Selvsagt er rommet og plasseringen svært viktig, men denne type høyttalersystem er svært fleksible å plassere. De får plass både på skrivebordet og på det som er igjen av plass i bokhyller.

Konklusjon

Vi likte anlegget, det er praktisk, det tåler å spille rimelig høyt og egner seg fint både til musikk og spill.

Prisen er 799 kroner inkl mva og systemet vil være tilgjengelig i butikkene fra januar 2002.

Mer info finner du hos Labtec