PC-hjelp for oss dødelige

Oslofirmaet Data-Ekspressen er basert på en veldig enkel ide: Også mindre firmaer og privatpersoner trenger ofte hjelp for å få PCene til å fungere som de skal, og da er tanken at flere og flere skal ringe denne lille gjengen -- i stedet for å gi helt opp PC-bruken. Data-Ekspressen skal ganske enkelt drive support for oss "vanlige dødelige PC-brukere". Gjerne med "hjemmehjelp".

-- Jeg fikk ideen da jeg skulle kjøpe PC selv, forteller Per Kristian Støbakk, sjef i Data-Ekspressen, til DinSide.

-- Det viste seg nemlig at det var komplett umulig å finne noen som kunne hjelpe meg dersom jeg fikk problemer. PC-produsenten var til liten hjelp, programvareprodusentene kunne ikke hjelpe meg, og i butikken var det ingen som hadde tid til å fortelle meg hva som var galt. Ettersom det selges hundredetusener av PCer til privatbrukere her i Norge hvert år, begynte jeg å drodle litt rundt muligheten til å lage et lite firma som skulle hjelpe alle disse, og dermed var vi raskt i gang. I starten hadde vi fire ansatte "PC-hjelpere", i dag har vi seks.

Klarer ikke å beskrive

Det er dessverre ganske vanlig at nye PC-brukere ikke får ting til å fungere som de skal. Selv om det f.eks. er blitt enklere og enklere å sette opp Internett-abonnementer, hender det alt for ofte at noe går galt under installasjonen, og at PCer dermed blir stående ubrukt i ukevis, mens man leter etter noen som kan hjelpe til. Mange opplever det som ekstra frustrerende at det er så umulig å beskrive hva som egentlig er galt. Derfor er det nok ekstra interessant at det finnes folk som rett og slett kommer hjem og ordner opp.

-- Ofte er det bare småting som lager problemer, og da tar vi 300 kroner -- pluss en oppmøtepris -- for å hjelpe brukerne, sier "hjemmehjelper" og seniorkonsulent Henrik Jessen. -- Generelt tar vi 600 kroner timen for jobben, og vi har vært ute for utallige brukere som virkelig er takknemlige for at det finnes noen som kan hjelpe dem. Folkene våre er erfarne både når det gjelder maskinvare, programvare, Internett og nettverk, så vi kan hjelpe med det meste.

Data-Ekspressen treffes på 22 36 13 13. (Overtroiske brukere bør altså ikke ringe...)