PC forkledd som iMac

På PCExpo i New York blir det vist fram en maskin som ligner til forveksling på iMac. Men den heter E-Power, og det er helt andre ting som skjuler seg under det fancy skallet.

Omringet av sure Mac-fans og nysgjerrige PC-folk står den nye E-Power-maskinen fra FuturePower og sprer både irritasjon og glede på PCExpo-messen. Representanter fra Apple rasler med sablene og advokatkorpset er under oppmarsj. PC-folkene er begeistret over at også de kan få anledning til å kjøpe en maskin med et moderne design. Selv om innmaten ikke byr på noe nytt.

Oppfinnsomt?

Det er mange av oss som gjerne ser at det kommer alternativer til de kjedelige beige PC-boksene. Men det er ikke bare utseendet vi vil forandre, vil stiller også andre krav, som ikke lar seg realisere uten videre.

Både Intel og Microsoft har lenge arbeidet med nye spesifikasjoner som gjør PCen både mer elegant og mer brukervennlig i nye sammenhenger. Det er fremdeles et stort antall potensielle brukere, særlig i privatmarkedet, som kvier seg for å få en stygg og kranglete maskin, som PCen jo ofte er, inn i hjemmet.

Vi ønsker oss en PC som har et tiltalende utseende, som ikke suser og bråker, og som du kan slå på og begynne å bruke uten å vente i mange minutter før den har bygget opp sitt korthus av et operativsystem.

Tradisjonell, men kurant innmat

FuturePower har dessverre ikke noe annet å tilby enn en svært frekk kopi av Apples smarte maskin, som var sentral i å redde selskapet fra en dyster fremtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innmaten er den samme som i en standard rimelig PC: 466MHz Celeron prosessor, 40X Sony CD-ROM, 3Com 56Kbps V. 90 modem og 64 MB SDRAM.

Maskinen har dessuten to USB porter, en 6.4GB Ultra DMA harddisk, en PCI-kortplass, en NEC diskettstasjon, Diamond Multimedia 8MB 3D AGP grafikkort og en innebygget 15-tommers skjerm.

Prisen skal være 799 dollar og maskinen kjørerselvfølgelig - Windows 98.