PC-bygging

Har du opplevd at du vet akkurat hvordan din PC skal være, men at det ikke finnes noen slik maskin i handelen? Eller vil du bytte ut deler og ikke vet helt hva eller hvordan? Vi hjelper deg.

I denne artikkelserien tar vi deg fra det helt grunnleggende, innom planlegging og budsjett til innkjøp, sammensetting og installasjon. Husk at det også er hjelp å få i vår PC-guide.

Leksjon 1: Grunnleggende kunnskap


Før vi går i gang med å planlegge et PC-bygg er det greit å vite akkurat hva som finnes og hva det gjør i datamaskinen. Denne leksjonen kan sees på som et forkurs og innføring for nybegynnere.

Leksjon 2: Planlegging og budsjett


Med mindre du har gullbukser så kan det være en fordel å sette opp noe som ligner en finansiell plan for ditt kommende kjøp. Her setter vi opp en liste over alt vi skal ha og finner ut omtrent hvor dyrt det blir.

Leksjon 3: Handletips


Selv om vi kommer med en del konkrete forslag i denne delen av artikkelen så er det viktiste her gode tips og ikke minst temaet om hvor man skal kjøpe fra og hvorfor. Når det gjelder de konkrete forslagene så ligger problemet i at dette lett er utdatert om et halvt års tid...

Leksjon 4: Skru sammen en PC


Det finnes faktisk lego-sett som er vanskeligere å sette sammen enn en moderne PC. Her er en forklarende gjennomgang og det du trenger for å våge deg frampå med stjernetrekkeren.