Slik kan fremtidens stasjonære PC-er bli, tror Razer: Tårn med mange kontaktpunkter som man plugger maskinvaren i. Maskinvaren kommer i form av hermetis lukkede, vannkjølte moduler. Foto: Razer
Slik kan fremtidens stasjonære PC-er bli, tror Razer: Tårn med mange kontaktpunkter som man plugger maskinvaren i. Maskinvaren kommer i form av hermetis lukkede, vannkjølte moduler. Foto: RazerVis mer

PC-bygging kan bli like enkelt som LEGO

Supersmart konsept fra Razer.

Under årets CES-messe i Vegas var det kanskje færre banebrytende teknologiprodukter enn på lenge, men noen var det. Maskinvareprodusenten Razer for eksempel, viste fram sitt Project Christine.

Dette er foreløpig kun et konsept, men det er like fullt veldig interessant. Det er snakk om en modulbasert PC, i form av et tårn med mange PCIexpress-baserte kontaktpunkter.

Les også: Mobilen du kan bygge selv

Slik fungerer det

I hvert kontaktpunkt kan man plugge inn en modul, og modulene er klassiske PC-komponenter i ny innpakning: Prosessor, minne, SSD, harddisk, grafikkort og så videre. Også strømforsyningen er modulbasert og sitter nederst i tårnet.

Så snart man har behov for ekstra lagring, kraftigere grafikkort og så videre er det bare å plugge inn og skru på maskinen.

Vannkjøling

Hver modul blir dessuten koblet til et sentral vannkjølt system som strømmer gjennom kanaler inne i selve tårnet og i modulene.

- Dette er det første gaming-systemet som er i stand til å holde tritt med teknologien og som gjør at eieren aldri mer behøver å kjøpe ny PC, sier Razer-sjefen Min-Liang Tan.

Operativsystemet kan også komme i egne moduler.
Kontaktpunkter med rør for vannkjøling på begge sider.
Rear IO-bakside, med blant annet nettverk, USB og lydtilkoblinger.
Slik kan fremtidens stasjonære PC-er bli, tror Razer: Tårn med mange kontaktpunkter som man plugger maskinvaren i. Maskinvaren kommer i form av hermetis lukkede, vannkjølte moduler. Foto: Razer

Flere bilder:

Fremtidsprodukt?

Modulene er imidlertid så langt fra standard som det går an å få dem, dette er nemlig ikke noe Razer har resten av bransjen med på - i hvert fall foreløpig. Det er i skrivende stund bare et konsept, men bærer kanskje bud om noe vi vil se en gang i fremtiden?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om konseptet hos Razer.

Flere saker fra CES 2014