<B>FULL OVERSIKT:</B> Det ser litt forvirrende ut, men Pavtube Blu-ray ripper er ikke vanskelig å bruke.
FULL OVERSIKT: Det ser litt forvirrende ut, men Pavtube Blu-ray ripper er ikke vanskelig å bruke.Vis mer

Pavtube Blu-Ray Ripper for Mac

Apple gir foreløpig blanke i Blu-ray-formatet, men det betyr ikke at du også må gjøre det. Dette programmer konverterer filmene dine til et hvilket som helst annet format.

I februar neste år er det allerede tre år siden Toshiba innså at HD DVD-formatet ikke ville klare å vinne HD-kampen, og dermed var Blu-ray-seieren et faktum.

Likevel har ikke Apple gjort noen forsøk på å tilnærme seg seierherren, og per høsten 2010 finnes det fortsatt ingen Macer som leveres med Blu-ray-spiller eller brenner.

Ting tar tid

Det betyr ikke at det ikke finnes håp for Mac-brukere som ikke helt har mistet troen på film i fysisk format. Med en rimelig ekstern Blu-ray-leser (vi brukte denne) og Pavtubes Blu-ray Ripper-programvare kan du overføre filmene dine til de fleste kjente format.

Her skulle jeg gjerne skrevet og alt skjer så raskt du knapt rekker blunke før konverteringen er ferdig, men slik er det dessverre ikke.

Knusing av videodata tar tid, og før du eventuelt bruker de 40 dollarene (rundt 240 kroner) programmet koster bør du vite at det ikke vil være uvanlig at en kurant kraftig maskin bruker rundt tre timer på å konvertere en to-timers film. Det var tiden vår 2.4GHz MacBook Pro med Intels i5-prosessor brukte på Coen-brødrenes strålende film, "No Country For Old Men".

Enorm mengde forhåndsinnstillinger

Vi valgte å bruke den kvalitetsmessig solide, men ganske trege h264-konverteringen. Det ga oss en ferdig mp4-fil på rundt 3.9GB, i 720p-oppløsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FORMATGLAD: Det er ikke så mange kjente format som mangler i denne lista.

(Artikkelen fortsetter under skjermbildespesialen!)

Konverteringstiden vil gå ned noe hvis du for eksempel bare bruker mpeg-4-konvertering, og det er også mulig at en intern Blu-ray-leser, og ikke ekstern leser slik vi brukte, vil påvirke resultatet.

FORMATGLAD: Det er ikke så mange kjente format som mangler i denne lista.
FORMATGLAD: Det er ikke så mange kjente format som mangler i denne lista. Vis mer

Rekken med forhåndsinnstillinger er veldig, veldig imponerende, og jeg kan knapt huske å ha sett noe liknende i et konverteringsprogram. Her du finner du såkalte "presets" for
alt fra DVD og iPhone og iPad, til Sony PSP, BlackBerry-mobiler, Nintendo Wii og mer spesielle format som DV og "Lossless raw video".

  • Vi har tidligere testet Windows-versjonen av Pavtube Blu-Ray ripper, og vist steg for steg hvordan du kopierer Blu-ray-filmen din. Den samme oppskriften gjelder for Mac-utgaven

  • Ekstraarbeid hvis ønskelig

    Det er også mulig å kopiere med undertekster, og du kan i tillegg gjøre alt fra å justere bildeutsnittet, legge på vannmerke og effekter, og, hvis du virkelig ønsker å leke deg, dubbe filmen fra norsk til tysk ved å legge på eget lydspor. Du kan også velge bort eventuelt ekstramateriale fra den fysiske disken, og du kan

    Alt i alt er vi imponert over Blu-ray ripper. Vi merket riktignok noen små, knapt synlige bildefeil i deler av bildet ved enkelte bildeklipp, men de var av kort varighet, og ikke egentlig noe sjenerende problem - og garantert ikke noe barna bryr seg om hvis du for eksempel har tatt deg bryet med å konvertere Pixar blu-ray-filmene dine til DVD-format til bilturen.

    Pavtube Blu-ray ripper for Mac kan lastes ned og kjøpes her. Det er også mulig å laste ned en gratis demoversjon.