Påvirker mange harddisker ytelsen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,

Jeg lurte på om det å ha mange harddisker koblet til datamaskinen har noen innvirkning på ytelsen?

Og om eksterne harddisker trekker mye strøm?

Jeg har 2 harddisker koblet til SATA en på 320GB og en på 500GB, i tillegg har jeg koblet til to eksterne harddisker på 250GB hver, gjennom USB grensesnittet.

Noen ganger rebooter pc'en min helt vilkårlig, men jeg får ikke noe informasjon om hvorfor, kan det ha noe med harddiskene å gjøre?

Hvilke harddisker trekker mest strøm, store eller små, er det noen forskjell i det hele tatt?
Holder det med 400W Chieftec strømforsyning som fulgte med kabinettet?

Mvh Martin

Datadoktoren svarer

Hei,

I seg selv påvirker det ikke ytelsen om du har mange disker koblet til, de belaster jo ikke andre deler av maskinen som prosessor, minne, skjermkort osv.

Men i visse situasjoner hvor operativsystemet skal oppdatere status på diskene, så vil det selvsagt bruke lenger tid hvis du har mange og store disker.

Eksterne USB-disker i 3,5-tommers format har normalt egne strømforsyninger, så da belastes ikke strømforsyningen i PCen. Henter du strøm fra PCen blir situasjonen selvsagt en annen.

Eldre disker trekker mer strøm enn nye, og store trekker mer strøm en små. Forskjellen er typisk større mellom eldre og nye enn mellom nye med forskjellig kapasitet. Uansett trekker ikke moderne disker så mye strøm at en normalt utstyrt PC med 400W strømforsyning ikke skulle holde.

Grunnen til spontan rebooting skyldes ofte feil på minnet, så det kan være lurt å sjekke at modulene sitter som de skal, eventuelt ta dem ut og sette dem inn igjen. Hvis dette ikke hjelper kan du kjøre med en og en modul av gangen og om problemet fortsatt oppstår.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar