Passord på minnepinne


Er det mulig å passordbeskytte innholdet i de såkalte USB minnepinner? En slik liten "dings" er jo lett å miste, og man ønsker jo ikke å dele firmahemmeligheter med alle. Kan dette eventuelt gjøres på alle minnepinner? I så fall hvordan gjøres det? Tenker å kjøpe en på ca. 2 GB. Er det noen merker som utmerker seg?

Hilsen "Uerfaren"

Datadoktoren svarer

Heisann,

Minnepinne/pendrive/USB-penn, uansett hva vi kaller den er det ingen spøk å miste en slik, og som du sier er de små og lett å glemme. Derfor kommer faktisk mange minnepinner også originalt med programvare slik at du må taste inn passord for å se innholdet.

Men de færreste av disse løsningene krypterer også innholdet, og mange fungerer kun på Windows-maskiner, slik at en luring med Linux eller lignende lett kan omgå passordbeskyttelsen din. Så dersom du er seriøs må du nok gå hardere til verks.

Det enkleste er kanskje å gå opp litt i pris og se etter minnepinner med innebygget kryptering. Spør i butikken eller let i det øvre prissjiktet hos velassorterte nettbutikker for å finne gode kandidater.

Men det finnes også et glimrende (og gratis) program som lar deg kryptere og beskytte en hvilken som helst disk - også minnepinner. Det heter TrueCrypt, vi har også omtalt det tidligere.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar