De gamle klassikerne klarer seg godt i en berøringsfølsom verden. Foto: DinSide
De gamle klassikerne klarer seg godt i en berøringsfølsom verden. Foto: DinSideVis mer

Påskespill på iPad

Glem terningene og brikkene som ble borte i fjor, og glem alt som har med opprydning å gjøre. Brettspillene har flyttet til nettbrettet.

Påsken er høytid for brettspill, enten det er i hytta på fjellet eller i solveggen hjemme. Slik har det i hvert fall vært hvis man se historisk på det. For det er vel ikke til å stikke under stol at det har vært en viss dreining i spillfokuset de siste årene - fra tradisjonelle brett- og terningsspill til mer actionpregede utfordringer i digital form.

Men hvem har sagt at Ludo og Monopol dermed behøver å bli lagt i glemmeboka? Nå har begge disse tradisjonsrike spillene funnet veien til nettbrettene, sammen med Scrabble, Labyrint-spillet fra Brio og en rekke andre tradisjonsrike brettspill. Og de kan være like samlende som tidligere - og best av alt: Du slipper å rydde opp etterpå. Og du slipper å bekymre deg over at terninger og brikker har en lei tendens til å bli borte.

Her er noen av våre påskeforslag - for iPad. PS! Du ser oss også på TV2 Hjelper deg onsdag kl 2000:

Labyrinth 2 HD

Påskespill på iPad


Labyrint er en klassiker vi kjenner fra iPhone. Like kult på padda. En kule skal trilles frem til målhullet uten å trille ned i andre hull. Mange brett, mange varianter på vanskelighet og utfordringer. Stilig bevegelse og grafikk.

Merk at det finnes flere slike labyrintspill i App Store. Vårt valg finnes i både gratis- og betalversjon til 45 kroner.

Monopoly

Påskespill på iPad


Jepp, den gamle klassikeren er tilbake i en meget veldesignet og grafisk lekker utgave for iPad med flotte animasjoner. Du må riktig nok klare deg uten Parkveien og Den Norske Amerikalinje, men morsomt er det lell. Prisen er 55 kroner.

Ludo - Board Game Club HD

Påskespill på iPad


Det finnes en rekke Ludo-versjoner for iPad. Mange av dem er gratis, som Ludo - Board Game Club HD for eksempel. Spill mot iPaden eller en venn eller to eller tre på andre siden av bordet.

Backgammon - Board Game Club HD

Påskespill på iPad


Også gode gamle Backgammon finnes i en rekke utgaver for iPad. Denne versjonen er gratis, og fungerer bra - enten du spiller mot iPad eller en venn.

Yatzy

Påskespill på iPad


Velg selv om du vil spille med 5 eller 6 terninger, og om du vil spille alene eller mot inntil 3 motstandere. Spillet er gratis.

Card 4in1 HD

Påskespill på iPad


Fire kortklassikere, Solitaire, Freecell, Hearts og Spider, i én og samme pakke. Dette er den idelle pakken for deg som elsker kabal og kanskje tilbringer påsken alene. Pakken er veldesignet og gratis.

Dine forslag!

Har du forslag til andre kort- og brettspill-klassikere som egner seg i digital form - enten det er for iPad, PC eller mobil? Bruk debatten under og del kunnskapen med andre lesere!

Få også med deg våre egne smartmobil-spillforslag: Last ned disse før du tar påskeferie.