Partisjonere for ordens skyld?

Hei,

Jeg kjøpte ny pc i sommer med 500 gb harddisk. Den er ikke delt opp i partisjoner og ble levert med windows xp ferdig installert. Er det mulig for meg å dele opp noe av disken uten å måtte formattere hele c-disken? Synes det blir så rotete med alle mappene og undermappene i forhold til å ha egne partisjoner med musikk, spill, film osv..

Jeg har også en ekstern harddisk (western digital) på 300 gb hvor jeg bla har backup av all musikken min. Når jeg kopierer musikk til og fra denne disken blir noen av filene rett og slett borte. Hva skyldes dette? De ligger ikke i søppeldunken og blir borte både fra der den er lagret og der jeg prøver å kopiere den til og ingen beskjeder varsler om dette.. Dette skjedde også på den forrige pc'n og den nye pc'n min.

Datadoktoren svarer

Hei,

I stedet for å partisjonere kan du jo lage de mappene du vil ha på rotnivå, altså rett under C:\ Da får du bare de mappene du selv velger å ha i strukturen.

Fordelen med dette framfor partisjonering er at du da ikke setter noen grense for størrelsen på områdene. En partisjon gir du jo en begrenset størrelse. Om du velger en hovedmappe eller en partisjon når du skal lagre eller finne noe er ikke noen stor forskjell i praksis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

At filer blir borte under kopiering høres svært merkelig ut. Men her må jeg ha flere opplysninger og konkrete eksempler. Bruker du et backup-program, i såfall hvilket, eller kopierer du manuelt? Gjelder dette alle filer eller bare når du kopierer mapper? Osv.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar