Dette er ekte Paris-Dakar Rally
Dette er ekte Paris-Dakar Rally Vis mer

Paris-Dakar Rally

Det er ikke vanskelig å skjønne hva dette spillet dreier seg om. Her snakker vi om en offisiell, elektronisk utgave av dette berømte rallyet. Men er det like gjørmete som i virkeligheten?

Publisert
Sist oppdatert

Paris-Dakar-rallyet er kjent som et av de aller tøffeste løpene i verden, og tar førerne fra Frankrike til byen Dakar i Senegal, gjennom enorme ørkenlandskaper og massevis av gjørme. Nå har også vi vanlige dødelige fått sjansen til å delta i løpet, selv om dette kun skjer gjennom en dataskjerm.

Paris-Dakar Rally er et offisielt lisensert spill, og gir derfor en realistisk fremstilling av kjøretøyene som brukes i rallyet – og ikke minst de vanskelige landskapene. Realismen er likevel begrenset – du får aldri noen stor mulighet til å justere egenskapene til bilene, med noen unntak. Spillet har følgelig et temmelig arcade-preg, og det går fort å sette seg inn i det og begynne å kjøre. Vi hadde likt å se et modus for de mer seriøse kjørerne som ønsker seg en større grad av realisme.

Hold deg til veien!

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

På begynnelsen av spillet får du velge mellom to kjøremoduser – Campaign Mode, som rett og slett er hele racet, og tar deg gjennom alle etappene i rekkefølge, og Arcade Mode som gir deg mer frihet til å velge biler og etapper. Time Attack Mode er også tilgjengelig, og lar deg kjøre mot klokka for å slå rekordene.

Før du begynner må du velge hvilken bilklasse du vil kjøre. Valget står mellom firehjulstrekker, motorsykkel, ”buggy” og ATV. I kampanjemoduset kan du ikke bytte biler underveis, men må holde deg til valget ditt hele veien gjennom.

Videre får du mulighet til å justere fjæring og dekk og se på en oversikt over banen. Og da er det bare å kjøre!

Selve spillet skiller seg egentlig ikke betraktelig fra andre rally-spill vi har sett. Det er snakk om å kjøre i røft terreng og unngå å få bilen fullstendig smadret underveis. Skjer det en ulykke, kan du reparere bilen din, men antallet reparasjoner er begrenset. Dessuten koster reparasjonene tid, og det har du selvsagt ikke mye av. Dette er et strategisk element vi ønsker velkommen.

Paris-Dakar Rally

De fleste banene har også flere ruter du kan velge mellom. Som regel er det snakk om en rute som er kortere men tøffere, og en som er det stikk motsatte. Resten er egentlig opp til deg, men det lønner seg å se på kartet og planlegge litt før du begynner.

Alt i alt, det er gøy å spille Paris-Dakar. Banene har en god del variasjon, og vanskelighetsgraden er akkurat passe. De fleste som liker kjørespill bør nok finne seg til rette med Paris-Dakar. Men ikke alt er perfekt.

PS2 eller PC

Paris-Dakar Rally

De viktigste negative momentene er at det er svært tydelig at både PC og PlayStation 2-versjonene av spillet ble utviklet samtidig. Det synes på menysystemene, styringen og ikke minst grafikken. Det er ingen støtte for mus i grensesnittet, bortsett fra når du skal sette opp kontrollere. Selve grafikkmotoren bærer preg av å være utviklet for PS2, for så å bli adoptert til PCen. Dette innebærer mangel på spesialeffekter som en PC kan håndtere, men som PS2 ikke klarer. Selve 3D-modelleringen er heller ikke i toppklasse, og objekter som trær og steiner er ikke alltid like realistiske.

I tillegg til alt dette opplevde vi et par stygge maskinkrasj, som tvang oss til å restarte PCen. Ikke bra.

For å oppsummere – Paris-Dakar Rally er en morsom opplevelse, men kun for hardbarka rallyentiusiaster. Det finnes bedre spill av denne typen på markedet, og mange av oss vil nøye oss med eldre spill som Need for Speed-serien når vi har behov for litt vill og hensynsløs kjøring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer