Parental Control Bar

Bekymret for at barna skal surfe på tvilsomme nettsider? Her er en enkel løsning.

Det er ikke alltid lett for foreldre å ha kontroll på barnas nettvaner, og når barna kommer i tenåringsalder er det kanskje smartere å henstille til sunn fornuft enn å prøve å styre aktivitetene. Uansett hva man skulle mene om den saken er det utvilsomt mye innhold på nettet som slett ikke egner seg for de yngste barna. Heldigvis finnes det noen smarte hjelpemidler for rådville foreldre.

Stopper tilgang

Ett av de aller enkleste og smarteste vi har sett, er en verktøylinje for Internet Explorer som har fått navnet ParentalControl Bar. Denne sørger ganske enkelt for å stoppe tilgang til sider som er kjent for å vise upassende innhold, og vår lille test viser at den fungerer meget tilfredsstillende.

Verktøylinjen har to modi, parent-mode og child-safe mode. Førstnevnte modus er passordbeskyttet, og skrur av alle begrensningene, mens man i child safe-mode ikke får tilgang til predefinerte uønskede sider.

Parental Control Bar

(Fortsetter etter bildene)

Parental Control Bar


Når man er i foreldremodus kan man raskt få oversikt over hvilke sider barna har besøkt og hvilke som eventuelt er blitt sperret, ved å trykke på KidTracker-knappen:

Parental Control Bar


Man kan selv definere hvilket materiale som skal sperres og gis tilgang til, og man kan enkelt legge inn unntak.

Parental Control Bar


Hvis man surfer på en side man ikke synes passer for barn, kan man trykke på "block this site", og dermed legges siden inn på sperrelisten.

Når flere deler PC

Det som gjør ParentalControl Bar spesielt interessant, er at det er veldig enkelt å svitsje mellom full og begrenset tilgang. Dermed kan man fint dele samme brukerkonto med barna, for eksempel.

Den store begrensningen i løsningen er naturligvis at den kun fungerer i Internet Explorer. Hvis barna er i skolealder og har rettigheter til å installere programmer på PC-en, er naturligvis veien til Firefox, Opera, Chrome eller en annen nettleser, kort. OPPDATERT: Siste versjon skal også fungere med Safari, men vi har ikke testet dette.

ParentalControl Bar kan du finne mer informasjon om og laste ned fra parentalcontrobar.com (4,76 MB).