Kjør en virtuell kopi av den gamle PC-en din i et vindu!
Kjør en virtuell kopi av den gamle PC-en din i et vindu! Vis mer

Paragon Go Virtual

Nå kan din gamle PC bli en del av din nye!

Publisert
Sist oppdatert

Å migrere fra en gammel til en ny PC kan være en tidkrevende affære. Du må installere alle programmene på nytt, kopiere over alle brukerdataene, innstillingene og så videre.

Helt problemfritt er det ikke alltid heller. Har du en eldre PC med et gammelt operativsystem, kan du oppleve at programmene ikke fungerer lenger på din nye PC.

Virtuell kopi av alt

Det tyske programvareselskapet Paragon har nå laget en smart løsning på disse utfordringene, ved hjelp av programmet Go Virtual. Ved å lage en såkalt virtuell kopi bestående av alt innholdet fra den gamle PC-en din, kan den leve videre i den nye! Det høres kanskje innviklet ut, men i praksis er det egentlig ikke det.

Det finnes nemlig dataprogrammer som kan late som de er ekte PC-er, og vi har omtalt flere av dem her på DinSide tidligere, blant annet gratisalternativene VMWare Player og Virtualbox. Det Go Virtual gjør er å lage et virtuelt PC-miljø basert på innholdet på harddisken i den gamle PC-en din, og tilpasse det slik at det kan leses av et av de nevnte programmene.

Paragon Go Virtual

(Fortsetter under bildene)

Hovedmenyen i programmet

Paragon Go Virtual


Her er vi i gang med kopieringen

Paragon Go Virtual


Når kopieringen er fullført, kan den virtuelle kopien importeres i programmet du har valgt, her Wmware Player

Alt skjer i et vindu

Når den virtuelle kopien er lastet inn i for eksempel VMWare Player, vil den kunne startes opp som om det var en ekte PC, bare at alt skjer i et vindu på skrivebordet. Dermed kan du fortsette å bruke alle de gamle programmene dine og få tilgang til alle filene og innstillingene - i et isolert, beskyttet miljø. Genialt, ikke sant?

Paragon Go Virtual


Her starter vi vår kopi opp i et vindu på skrivebordet

Du kan også få kontakt med verts-PC-en, slik at de kan utveksle filer. Også utstyr som du kobler til, for eksempel skrivere og MP3-spillere, kan du få kontakt med i den virtuelle PC-en.

Obs!

Vær uansett oppmerksom på et par ting. Windows XP og nyere må aktiveres på nytt når du starter den virtuelle PC-en. Avhengig av hvilken versjon du har og eventuelt hvor mange ganger din Windows-nøkkel har blitt aktivert tidligere, kan dette noen ganger by på utfordringer. Det samme kan også gjelde enkelte programvarelisenser som er knyttet til en bestemt maskinvare.

Paragon Go Virtual


Her får vi beskjed om å aktivere Office på nytt

Gratis

Go Virtual er gratis til ikke-kommersielt bruk. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet herfra. I tillegg trenger du VMWare Player eller Virtualbox.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer