Paragon Drive Backup & Recovery 2012 Free

Programmet som gjenoppretter alt til ny harddisk på minutter.

Klikk Backup-knappen for å komme i gang.
Klikk Backup-knappen for å komme i gang. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplevd å miste bilder, dokumenter, epost, videoer og annet verdifult materiale fra PC-en din noen gang? Da har du sannsynligvis skjønt hvor viktig det er å ha oppdaterte sikkerhetskopier for hånden - enten de har eksistert eller ikke.

Vi vil gå så langt som å si at ikke noe annet sikkerhetsprogram er viktigere enn programmet som automatisk sørger for å sikkerhetskopiere viktige data, og som får deg raskt tilbake "på sporet" etter at uhellet har vært ute.

Det tyske sikkerhetsselskapet Paragon Software Group har spesialisert seg på slike løsninger, og vi har omtalt flere av dem her på DinSide tidligere.

Les også: Slurver du med backup? Her er noen kjappe råd

Gratis trygghet

Selskapet er i disse dager i ferd med å lansere nye versjoner av flere av sine programpakker, blant dem Backup & Recovery 2012 Free, som er gratis til privat bruk. Dette programmet lar deg blant annet lage komplette systemavbildninger, altså full sikkerhetskopi av hele harddisken eller partisjoner, med operativsystem, programmer og brukerfiler, som senere kan gjenopprettes på minutter.

Nytt i denne versjonen er blant annet et nytt og enklere grensesnitt. Tidligere versjoner har vært noe mer komplisert enn hos de enkleste konkurrentene.

Her ser du skjermbilder fra programmet, og vi viser også hvordan du lager en systemavbildning av C-partisjonen på PC-en din:

Klikk Backup-knappen for å komme i gang.
Velg hva du vil ta backup av, her: Local Disk (C:)
Velg hvor du vil lagre systemavbildningen.
Vi legger det på en intern disk, med stasjon D, og gir den et meningsfylt navn.
Du kan gi en beskrivende tekst til systemavbildningen, og bestemme om prosessen skal starte nå eller foregå til faste tidspunkter. Du kan også lage komplette systemavbildninger, eller oppdatere et eksisterende (differential backup).
Prosessen tok ikke mange minuttene på vår C-partisjon, som inneholdt 27 GB med data.
Programmet har også et Advanced-grensesnitt for deg som trenger tilgang til mer avanserte innstillinger.


Sikkerhetskopieringen kan tidsstyres, og kopiene kan lagres til interne eller eksterne harddisker, nettverksstasjoner, minneplugger eller brennes til CD/DVD/Blu-ray. Dataene kan også lagres til en skjult partisjon som ikke oppdages av virus og annet ondsinnet programvare.

Du kan også lage oppstarts-CD eller oppstartsminneplugg som du kan benytte dersom Windows ikke vil starte eller harddisken har tatt kvelden for godt og du er nødt å sette inn en ny en. Deretter plugger du ganske enkelt inn mediet som inneholder sikkerhetskopien av den gamle disken og velger Restore fra menyen i programmet.

For at en sikkerhetskopi skal være ordentlig sikker, bør den ligge et helt annet sted enn der PC-en befinner seg. Paragon Backup & Recovery 2012 Free har bred støtte for dette.

Virtualisering

En annen nyttig funksjon er muligheten til å migrere et fysisk system til et virtuelt miljø. På den måten kan du lage en kopi av PC-en, åpne kopien i VMWare Player, og jobbe videre med den i et virtuelt univers. Les mer om teknikken i vår omtale av Paragon Go Virtual.

Backup & Recovery 2012 Free krever Windows 2000 eller nyere. Programmet kommer også i en betalbar-versjon med noen ekstra funksjoner. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden hos Paragon Software.

Her er omtale av noen alternativer:
Innebygd systemavbildning i Windows 7, slik gjør du det
XXClone - ny vri på disk-kloning
Klon harddisken med Easeus ToDo Backup