Papirkurv til minnepluggen

For deg som har en tendens til å angre.

Sletter du en fil fra en lokal disk i Windows, havner den i papirkurven (med mindre du holder shift-knappen inne, selvsagt). Det samme er ikke tilfelle dersom du sletter en fil fra en minneplugg - da forsvinner den for godt, noe flere av oss smertelig har fått erfare.

Det finnes for så vidt muligheter for å få tilbake en fil du slettet fra en minneplugg ved å bruke et gjenopprettingsprogram som Recuva, men det forutsetter at du ikke har kopiert inn andre filer i mellomtiden, som fort kan vanskeliggjøre gjenopprettingen.

En annen løsning er dagens lille godbit: med iBin installert på minnepluggen oppretter du en egen papirkurv som ligger på minnepluggen. Dermed kan du lett hente ut filer du var så uheldig å slette – akkurat på samme måte som den innebygde papirkurven i Windows.

Les også: Få mer ut av minnepluggen

Kjører i bakgrunnen

iBin fungerer enkelt og greit ved at du starter programmet fra minnepluggen i det du plugger den inn. Da kjøres en egen prosess i bakgrunnen som oppdager dersom du prøver å slette en fil fra minnepluggen, og da spretter det opp et vindu som spør deg om du vil slette fila, legge den i papirkurven eller avbryte slettingen.

Papirkurv til minnepluggen


Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du ha tilbake en fil, dobbeltklikker du bare på iBin-ikonet i systemstatusfeltet der du kan hente ut filene som ligger i papirkurven.

I oppsettet kan du blant annet stille inn hvor stor plass du vil reservere til papirkurven, aktivere automatisk sletting etter X dager etc. En kjekk funksjon er også en knapp som skriver til fila autorun.inf. Dette gjør at programmet startes automatisk i det du setter inn minnepluggen.

Papirkurv til minnepluggen


Når iBin kjører, får du også noen snarveier med på kjøpet. Ved å trykke windowstast+delete kaster du automatisk fila i papirkurven, mens windowstast+backspace (knappen for å pusse bort ett tegn) angrer slettingen.

iBin er gratis, kun for Windows (inkl Windows 7) og kan lastes ned fra First toy lab.

(Sist oppdatert 9.5.2010)