Paper-appen har blitt helt gratis

Morsom tegne-app for deg med iPad.

<strong>GRATIS:</strong> Paper ble kåret til årets beste app i 2012 og er nå blitt helt gratis. Foto: 53
GRATIS: Paper ble kåret til årets beste app i 2012 og er nå blitt helt gratis. Foto: 53Vis mer

Har du ikke prøvd Paper-tegneappen for iPad ennå, er det en god mulighet å gjøre det nå.

Skaperen, 53, har nemlig gjort hele appen gratis. Før kunne du laste ned selve appen uten å betale, men for å få fullt utbytte med flere tegneredskaper enn den lille håndfullen som fulgte med, måtte du kjøpe flere verktøy i appen.

Samlet kostet de 56 kroner ved lansering hvis vi husker riktig, men ble etter hvert redusert til 39 kroner.

LES OGSÅ: Denne appen finner apper som nettopp er blitt gratis

Kjøp i appen: kr 0,-

Nå er det bare å forskyne seg med hele hurven uten å betale ei krone. Her finner du blyanter, penner, pensler og den slags, og appen gjør det lettvint å lage ganske fiffige kreasjoner enten du bruker en stylus/penn (anbefalt) eller fingertuppen.

Paper-appen fremstår også svært elegant, der du kan opprette forskjellige bøker til forskjellige temaer, og der hver bok har mange sider. Det finnes også en funksjon som lar deg spole tilbake i en tegning dersom du ikke er helt fornøyd med den siste endringen du gjorde.

Her ser du en promo-video som viser hvordan appen fungerer:

Har lansert en stylus

Det er naturlig å anta at 53 ønsker å gi flere tilgang til appen for å promotere salget av sin iPad-stylus, som enkelt og greit heter Pencil. Den kommuniserer med iPad via Bluetooth, og du kan blant annet pare den med nettbrettet bare ved å trykke den på skjermen, i følge nettsidene.

BLYANT: Skaperen av Paper, 53, har også lansert en egen stylus som ser ut som en tykk blyant.
BLYANT: Skaperen av Paper, 53, har også lansert en egen stylus som ser ut som en tykk blyant. Vis mer


Den finnes i to varianter – børstet aluminium og valnøtt, og den har også et «viskelær» på baksiden som enkelt lar deg viske bort deler av tegningen din. Den fungerer ikke bare med Paper-appen, men også med flere andre tegneapper.

Siden lanseringen av Paper i 2012 har appen også fått funksjonen Mix, som lar deg samarbeide med andre når du tegner, eller ta utgangspunkt i en tegning noen andre har delt.

Paper ble for øvrig kåret til «app of the year» i iTunes-butikken i 2012 og har blitt lastet ned over 13 millioner ganger siden lansering.

Paper for iPad (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Bla i App store direkte i nettleseren