Panserkrig på russiske sletter

DinSide har fått tak i en betaversjon av krigsspillet Microsoft Close Combat III, The Russian Front, og vi gleder oss virkelig til fullversjonen slippes i Januar neste år. Vil du vite hvorfor, les videre.

Det er ikke mange som har sett hvordan oppfølgeren til årets beste strategispill kommer til å bli, men DinSide har vært så heldige å få en sniktitt på noe som sannsynligvis blir det beste militære strategispillet i 1999. Close Combat III er gjennomført, og kraftig forbedret i forhold til forgjengeren – med nye tropper, funksjoner, grafikk, scenarioer, campaigns og mye mye mere.

Krig og elendighet

For å få en følelse av hva Close Combat dreier seg om, bør du se Spielberg-filmen ”Redd Menig Ryan”. Her er det er snakk om slåssing mann mot mann, hvor hver meter teller, og i Close Combat 3 blir du sendt til den beryktede russiske front. Her vil du delta i panserkrig på åpne sletter, storming av bunkere, jakt på snikskyttere i klokketårn og sniking i snødekte landskap.

Jeg regner meg som en veteran i Close Combat 2, og jeg satt igjen med tårer i øynene etter å ha spilt meg igjennom de første scenarioene av CC3. Dette er bra, dette er meget bra. Dette er faktisk det beste datakrigspillet jeg noensinne har spilt .

Hva er nytt

Frem til nyttår vil Close Combat 3 gjennomgå ytterligere betatesting, men allerede nå er flere nye funksjoner klare. Blant annet introduksjonen av nye enheter. Du kan velge mellom enda flere type tanks, soldater, motoriserte kjøretøy og til og med kjøpe offiserer for å bedre moralen til troppene dine. Det er også mulig å legge miner, kjøpe kamuflasjeuniformer, eller rekruttere vernepliktige. I tillegg er det også flere forbedringer i selve spillkartet. Dette er nå tre ganger større enn tidligere, og tar hensyn til høyde og elevasjon. Kartet introduserer også flere nye bygninger.

Erfaring

Du kan spille fra 1941 til 1945, og da er det bare naturlig at dine tropper opparbeider seg erfaring. Både dine soldater og offiserer blir bedre til å sloss jo lengre de har overlevd. Du kan også kjøpe forbedret utstyr til enhetene eller sende dem hjem fra fronten i et par uker.

Flytt raskere

En annen nyhet er at du kan markere og flytte flere tropper samtidig. Dette øker effektiviteten på dine tanks som nå kan koordinere angrep mye bedre. Du kan også lage en rute for troppene dine ved å legge ut way-points. Det betyr at du kan planlegge hele angrepet på forhånd, og så lene deg tilbake mens datamaskinen tar seg av resten. Helt supert.

Mange små ting

Det er ikke blitt radikale forandringer i hvordan CC3 fungerer, og godt er det. Men endringene er like store som fra Civilization 1 til Civilization 2. Det er lagt inn programmerbare fast-keys, mer informasjon, bedre grafikk, nye lyder og generelt sett forbedringer som sørger for at helhetsinntrykket man sitter igjen med etter å ha sitte foran skjermen i et par timer er…….…….krig er gøy!

Se også hjemmesiden til Close Combat 3