Pandora sperret for Europa

Pandora måtte i går bekrefte at slaget var tapt for deres globale nettradio.

Etter at den amerikanske musikkbransjens fellesorganisasjon RIAA (Recording Industry Association of America) gikk til angrep på nettradiostasjonen Pandora, har kampen kommet til sin slutt. Pandora vil ikke lenger sende sin musikk til andre land enn USA og muligens Storbritannia, og vi nordmenn vil bli stående igjen med én spennende radioløsning mindre å velge i mellom.

Annet lovverk

Denne gangen er det det liberale lovverket i USA som redder nettradioen mot fullkommen ødeleggelse. RIAA har nemlig lisensiert all musikk som blir sendt i USA, uansett om det er deres egne artister eller ikke. Slike regler finnes ikke internasjonalt, og Pandora begrenser seg nå til de landene som kan tilby dette.

I eposten som Pandora har sendt ut til alle sine brukere, skriver de at det ser ut som Storbritannia er det eneste landet i tillegg til USA som får tilgang til radioen. Dette skyldes at Storbritannias lovverk også kan gi muligheter for lisensiering av online-musikk, for å gi artistene penger for sitt åndsverk. Fra og med i dag vil nordmenn gradvis fjernes fra Pandoras tjeneste.

Det kan bli en stund til du får tatt i bruk denne igjen.
Det kan bli en stund til du får tatt i bruk denne igjen. Vis mer


Andre muligheter

Selv om Pandora er enormt populær, har den noen åpenlyse konkurrenter konkurrenter. Her er noen du bør sjekke ut:

LastFM

Slik ser LastFM ut.
Slik ser LastFM ut. Vis mer


På mange måter er denne lik Pandora. Ved hjelp av variabler i favorittmusikken din finner den fram til lignende musikk og artister som du kan lytte til. Du kan eventuelt også laste ned en plug-in til din vanlige musikkspiller (for eksempel WinAmp) for å spille musikken uten et nettleservindu oppe. Med denne plugin-en vil LastFM også kunne basere sine musikkforslag på din ”offline-musikk”, for i gi deg mer passende musikkforslag. LastFM finner du her.

Screamer Radio

Dette er en nettradio som samler hundrevis av kanaler på ett sted. Istedenfor å basere seg på å finne sanger du liker automatisk, kan du her velge alt selv.. Les en grundigere gjennomgang her.