Panda Antivirus 2006

Med det klingende navnet Panda Titanium Antivirus 2006 viste den spanske sikkerhetsløsningen seg å være et meget hyggelig bekjentskap.

Antivirusprogrammet fra Panda Software får man i både svensk og dansk versjon, men dessverre ikke på norsk. Vi nordmenn må nøye oss med gratis norsk tilgjengelig support fra Panda Software.

Sikkerhetspakken fra Panda inneholder i tillegg til antivirus, antispyware, anti-phishing, antidialer og egen WiFi-kontroll for trådløse nettverk. I tillegg skal Panda sin TruPrevent-teknologi beskytte mot ukjente virus og inntrengere. Antivirusløsningen kan i tillegg skjøte på med heuristiske teknikker. Det bør med andre ord holde for det meste. I tillegg behandles spionprogramvare som en del av antivirusvernet

Panda Antivirus 2006
Som seg hør og bør kan Panda skanne filer ved tilgang, på forespørsel samt utføre tidsplanlagt skanning av systemet. I våre tester viste programmet seg å være ganske raskt og hadde bare NOD32 og Norman foran seg på tidstabellen. Programmet er innstilt som standard til å slette kjente virus øyeblikkelig samt desinfisere infiserte filer.

Mistenkelige filer blir satt i karantene slik at du som bruker kan gjenopprette, slette eller sende filene til Panda for en grundigere analyse. Når antivirusprogrammet har funnet en trussel kan du velge mellom å få opp en dialogboks, varsle via en e-post eller sende ut en melding over nettverket.

Lettvint

Selve brukergrensesnittet i Panda Titanuim er enkelt og meget brukervennlig. De fleste konfigurasjoner og innstillinger gjøres ved hjelp av få klikk med musen, og kontrollpanelet til programvaren er meget intuitiv å bruke. Det eneste vi opplevde som noe irriterende ved bruk av Panda sin løsning, var de stadige pop up-meldingene programmet kom med. Ser vi bort fra dette fungerte antivirusløsningen fra Panda utmerket på vår PC og vi kunne heller ikke registrere at programmet la beslag på store ressurser på maskinen vår.

Fakta:
Panda Software Titanium 2006
Pris: 398,- for ett år
Internett: www.pandasoftware.no

Neste ut: Norman Virus Control