<strong><B>SEPARAT HØYTTALER</B>:</strong> TV-ene i Panasonics nye Viera DX800-serie kommer med løs lydplanke i stedet for innebygde høyttalere.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SEPARAT HØYTTALER: TV-ene i Panasonics nye Viera DX800-serie kommer med løs lydplanke i stedet for innebygde høyttalere. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Panasonics nye TV har ikke innebygde høyttalere

Leveres med lydplanke i stedet.

Publisert
Sist oppdatert

FRANKFURT: Panasonic har nettopp vist fram årets TV-kolleksjon for det europeiske markedet, og som ventet dreier mye seg om perfekt sortnivå, HDR og UHD/4K.

Ingenting av dette er imidlertid unikt.

Den siste måneden har vi fått demonstrert toppmodellene fra alle de fem største produsentene (Samsung, LG, Sony, TP-Vision (Philips) og nå Panasonic, og bildekvaliteten bør ikke være ankepunkt på noen av dem.

Samtidig har hver produsent sine særegenheter som de håper skal vekke kjøpelysten hos folk, og for Panasonic sin del handler det i år i stor grad om design og lyd.

Spesielt sistnevnte har det vært slurvet mye med de siste årene. Når TV-ene blir tynnere og tynnere, er det naturlig nok ofte lydkvaliteten som må vike.

<strong><B>STATIV</B>:</strong> TV-en er hengslet på to steder i et triangulert stativ. Tidligere har vi sett noe lignende blant annet på noen av Samsungs største TV-er. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
STATIV: TV-en er hengslet på to steder i et triangulert stativ. Tidligere har vi sett noe lignende blant annet på noen av Samsungs største TV-er. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Løsrevet høyttaler med fyldigere lyd

I den nye premiumserien Viera DX800 har Panasonic løst problemet ved å fjerne innebygde høyttalere helt fra TV-en. I stedet leverer de med en spesialkonstruert lydplanke med integrert subwoofer, som får plass under TV-en.

<strong><B>FRA SIDEN</B>:</strong> Legg også merke til hvor tynn lydplanken er. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FRA SIDEN: Legg også merke til hvor tynn lydplanken er. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Selve skjermen henger i et regulerbart, triangulært stativ, og man kan dermed plassere lydplanken i flukt med fronten - eller skyve den bak hvis man ønsker en mer diskré løsning.

Lydplanken har hele tolv høyttalerelementer, to diskanter, fire mellomtone- og seks basselementer.

Vi fikk demonstrert løsningen under et pressearrangement i Frankfurt tidligere denne uken, og kan bekrefte at lyden oppleves som fyldigere og bedre enn på mange TV-er med integrerte høyttalere.

Kino-opplevelse

Hva mener du?

Har Panasonic valgt den beste lydløsningen? (Avsluttet)
Ja, slik skal det gjøres!(68%) 1172
Greit nok, men neppe veldig bra lyd(27%) 466
Nei, bedre med innebygde høyttalere(4%) 75
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Selve TV-en kommer i to størrelser, 50 og 58 tommer. Oppløsningen på begge er 3.840 x 2.160 piksler (4K), og TV-en skal blant annet møte kravene for å bli THX 4K-sertifisert, ifølge produsenten.

Enkelt forklart betyr det at filmopplevelsen du får hjemme i stua di skal ligge svært tett opp til opplevelsen du får når du sitter i kinosalen. Fra før har blant annet Sharp (nå Hisense) THX 4K-sertifiserte TV-er i sitt sortiment.

DX800 har naturligvis også smart-TV-funksjonalitet, basert på FirefoxOS.

Panasonic er alene om å satse på FirefoxOS blant de store TV-produsentene, og utvalget av apper - spesielt kjente - er foreløpig ikke like godt som på Tizen (Samsung), WebOS (LG) og Android TV (Sony og Philips). Støtte for blant annet Netflix, Amazon Video (ikke i Norge) og nettleser er uansett på plass.

<strong><B>MOZILLA FIREFOX</B>:</strong> Panasonic har valgt å basere smartfunksjonaliteten i de nye premium-modellene sine på Firefox OS. Det er meget brukervennlig, men app-biblioteket er foreløpig ikke blant de fyldigste. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
MOZILLA FIREFOX: Panasonic har valgt å basere smartfunksjonaliteten i de nye premium-modellene sine på Firefox OS. Det er meget brukervennlig, men app-biblioteket er foreløpig ikke blant de fyldigste. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Alle de nye TV-ene fra Panasonic er ventet på det norske markedet utover våren. Vi kommer tilbake til priser og tilgjengelighet når dette foreligger.

LES OGSÅ:
Samsungs drømme-TV koster flere hundre tusen kroner
Nå skal Philips satse på OLED
Sony vil viske bort skillet mellom vanlig TV og nett-TV

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av Panasonic. Les mer her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer