EZ1000: Oled med HDR

Panasonics nye Oled-TV kommer med integrert lydplanke

EZ1000 skal være verdens første 4K Oled-TV med støtte for full HDR-støtte.

<strong>KOMMER MED LYDPLANKE:</strong> Panasonics nye Oled-TV leveres med en Technics-lydplanke som er integrert i foten på TV-en. Foto: Panasonic
KOMMER MED LYDPLANKE: Panasonics nye Oled-TV leveres med en Technics-lydplanke som er integrert i foten på TV-en. Foto: Panasonic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: De store selskapene er allerede i gang med å lansere produkter i forkant av årets store elektronikkmesse CES i Las Vegas. Og det er ikke bare klassiske elektronikkselskaper som vil være med på festen, bilbransjen er også sterkt representert, les for eksempel om den nylanserte Tesla-dödaren Faraday Future.

Dobbelt så lyssterk

Nå er turen kommet til Panasonic, som har lansert sin andre Oled-TV, 65-tommeren TX65EZ1000. Dette skal ifølge produsenten være verdens første 4K Oled-TV som har full HDR-støtte, med hertil Ultra HD Premium-sertifisering fra UHD Alliance. Vi blir imidlertid ikke forundret om flere andre kommer på banen med tilsvarende i løpet av messedagene.

Panasonic hevder at lyse partier i bildet på den nye TV-en kan være inntil dobbelt så lyse som på selskapets første modell, som kom på markedet i fjor (maks 800 nits).

Bruker plasma-kunnskap

<strong>REN BAKSIDE:</strong> TV-en skal tåle å stå midt i rommet, takket være en glatt bakside. Foto: Panasonic
REN BAKSIDE: TV-en skal tåle å stå midt i rommet, takket være en glatt bakside. Foto: Panasonic Vis mer

Selv om Panasonic ikke har laget Oled-panelet selv (det er det LG som har gjort), har de utstyrt TV-en med flere egenutviklede teknikker for å skape det de kaller «det beste TV-bildet noensinne». Ifølge produsenten selv har plasma-ekspertisen deres kommet til sin rett, da de to teknologiene har mye til felles.

Blant teknikkene er er ny prosesseringsmodul kalt Studio Color HCX2. Denne skal blant annet sørge for at ørsmå detaljer i de mørkeste partiene av bildet ikke forsvinner i det sorte, noe som trekkes frem som liten svakhet på eksisterende modeller.

Panasonic, som for en tid tilbake blåste liv i sitt gamle Technics-divisjon, har også utstyrt TV-en med en lydplanke utviklet derfra. Denne består av hele 14 høyttalerelementer som skal gi lydopplevelsen et løft.

Kommer til sommeren

TV-en er ventet på det europeiske markedet i juni. Foreløpig har vi ikke fått noen hint om pris, men blir ikke overrasket om vi her snakker om premium-segmentet, også rent prismessig.

Senere i dag (amerikansk tid) vil både Sony, LG og Samsung med flere lansere sine TV-nyheter for 2017, og DInside er på plass i Las Vegas for å gi deg høydepunktene.

Flere saker fra CES 2017

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer