Panasonics nye kompaktkamera har WiFi

Endelig kommer funksjonen du har ventet på.

Panasonics nye kompaktkamera har WiFi
Publisert
Sist oppdatert

Det er kun kort tid igjen før årets IFA-messe i Berlin går av stabelen, og tradisjonen tro kommer det mange spennende produktnyheter både før og i løpet av arrangementet.

Tidligere denne uka har vi sett nyheter både fra Canon, Sony og Nikon, og i dag er det Panasonic som viser frem noen av sine nyvinninger.

Panasonic Lumix FX90 med WiFi
For en tid tilbake kommenterte undertegnede at kameraprodusentene var nødt til å våkne og få på plass muligheten for å dele bilder på Facebook og andre kanaler; en funksjon som har vært avgjørende for smarttelefonenes suksess de siste åra.

Panasonic har nå tatt konsekvensen av dette, og deres kommende modell, FX90, har WiFi-støtte som gjør at du enten kan koble kameraet på et trådløst nett, eller bruke mobilnettet dersom du gjør telefonen til et trådløst aksesspunkt.

Slik blir iPhone en trådløs ruter
Slik blir Android-telefonen en trådløs ruter

Lumix FX90 lanseres ikke i Norge før etter nyttår, men byr på 24mm vidvinkel, 5x optisk zoom og lysstyrke på respektable f/2,5 på korteste brennvidde. FX90 kan også ta 3,7 bilder i sekundet på full oppløsning og har muligheten til å filme i full HD-oppløsning.

Panasonics nye kompaktkamera har WiFi


Delingen foregår via en ny nettjeneste døpt Lumix Club. Herfra kan du laste opp bilder til Facebook, Flickr og Picasa, samt laste opp videoklipp direkte til YouTube, så lenge du har WiFi-muligheter der du befinner deg. Hvorvidt det også lar seg gjøre å laste opp bilder til tjenester som Dropbox eller sende direkte til venner og kjente via e-post er ikke kjent. I pressemeldingen understreker også Panasonic at FX90 har kort oppstartstid og svært rask autofokus.

Panasonic Lumix DMC-FZ150
Dette er Panasonics nye ultrazoomkamera som lanseres i oktober. Pris er foreløpig ukjent.

Panasonics nye kompaktkamera har WiFi


Objektivet har 25mm vidvinkel og 24x optisk zoom, og kameraet kan filme med full HD-oppløsning med 50 progressive bilder i sekundet. Oppløsningen er tolv megapiksler, og med seriefoto kan du ta 12 bilder i sekundet med full oppløsning.

FZ150 har også såkalt Light speed auto focus, som betyr fokushastigheter ned mot 0,1s, og kameraet har muligheten til å ta 3D-bilder som deretter kan vises på en TV med 3D-støtte.

Motordrevne zoom-objektiver
Panasonic er først ute med motordrevne objektiver til sine systemkameraer, altså der du ikke trenger å vri zoomringen rundt, men der en bryter på objektivet gjør at du kan zoome ut og inn slik du gjør på et kompaktkamera.

Panasonics nye kompaktkamera har WiFi


14-45mm-objektivet vil bli solgt som kitobjektiv til Panasonic Lumix GF3 (da under modellnavn GF3X) og bygger ikke mer enn 2,7cm når det ikke er i bruk, med en vekt på 95 gram.

Samtidig lanserer japanerne et motordrevet teleobjektiv med brennvidde på 45-175mm (f/4-5,6). Siden disse objektivene er til Micro FourThirds-kamera med en beskjæringsfaktor på 2, blir effektiv brennvidde henholdsvis 28-90mm og 90-350mm på disse to objektivene dersom vi oversetter til 35mm-format.

Alle Panasonic-kameraer i Lumix G-serien (altså G1/2/3, GF1/2/3, GH1/2) kan bruke disse objektivene etter en oppdatering av internprogramvaren, og denne oppdateringen blir tilgjengelig i oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer