Panasonic TZ20 annonsert

TZ10 har fått sin oppfølger, som tar 3D-bilder og filmer i full HD.

Til tross for en relativt kompakt utforming, er Panasonic TZ20 imponerende på papiret. Foto: Panasonic
Til tross for en relativt kompakt utforming, er Panasonic TZ20 imponerende på papiret. Foto: Panasonic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi var meget godt fornøyde med Panasonic TZ10 da vi testet det i fjor sommer; et kamera som til tross for et relativt kompakt ytre hadde gode optiske egenskaper og GPS-støtte, for å nevne noe.

Panasonic har i dag annonsert oppfølgeren, TZ20, som i hvert fall på papiret ser ut til å være enda bedre enn forgjengeren.

For det første er GPS-biten blitt raskere, som var noe av det vi trakk for i vår test, der GPS-enheten brukte såpass lang tid på å posisjonere seg at mange av bildene ble tagget med koordinatene fra forrige fotoshoot (duellmotstanderen den gangen, Sony HX5, var derimot vesentlig kjappere). I tillegg er det innebygde arkivet over steder og severdigheter utvidet til å omfatte mer enn 1 million navn.

Samleside:

Kameraer

Kamerahuset er også noe mindre enn TZ10, men det har ikke hindret Panasonic å oppgradere til 16x zoom (12x på TZ10), og vidvinkelen tilsvarer fortsatt svært gode 24mm. Med andre ord blir brennviddeområdet 24-384mm dersom vi oversetter til 35mm-format.

 Foto: Panasonic
Foto: Panasonic Vis mer


I pressemeldingen oppgir Panasonic at TZ20 er 49% raskere enn TZ10 uten å spesifisere hva dette gjelder, men seriefoto er i hvert fall oppgitt til svært gode 10 bilder i sekundet (maks 15 bilder). En ny funksjon er også intelligent burst shooting, som tilpasser skuddtakten i seriefotomodus basert på hvor mye bevegelse det er i bildet.

Og ikke nok med det - skjermen er også oppgradert slik at den nå er berøringssensitiv. I tillegg kan kameraet filme med full HD-oppløsning (1920x1080, 50i), mot 720p i TZ10. Kameraet kan også ta 3D-bilder og kobles da direkte til en 3D-kompatibel TV (med briller). Den trenger ikke å være fra Panasonic.

Oppløsningen er økt fra 12 til 14 megapiksler.

Panasonic Lumix DMC-TZ18
Kameraet får også en "lillebror" i TZ18. Denne modellen er noe enklere og har ikke GPS, berøringsskjerm (skjermen har også lavere oppløsning) eller full HD-filming (kun 720p). Ellers skal kameraene være like spesifikasjonsmessig.

Panasonic Lumix DMC-FT3
For den eventyrlystne, lanseres også FT3; et robust kamera som tåler å være 12 meter under vann og som kan slippes fra 2 meter uten å bli ødelagt. I tillegg kan kameraet fint brukes i 10 minusgrader.

 Foto: Panasonic
Foto: Panasonic Vis mer


Eventyrkameraet har også GPS-funksjon, og i tillegg både barometer, kompass og høydemåler slik at også denne informasjonen lagres som en del av EXIF-dataene på bildene du tar. Også her kan du filme med full HD-oppløsning

Panasonic Lumix DMC-FX77
Også FX-serien får et nytt kamera i familien. FX77 har vidvinkel tilsvarende 24mm (5x zoom), mulighet for videoopptak i full HD og berøringsfølsom skjerm.

 Foto: Panasonic
Foto: Panasonic Vis mer


Kameraet har også fått redigeringsmuligheter for å justere farger, ekpsonering etc. direkte på kameraet, og kan også "pusse opp" ansikter ved å gi folk hvitere tenner, glattere hudstruktur og den slags. Skjermen måler 3,5" over diagonalen, og det er ingen knapper på baksiden av kameraet.

Alle modellene får salgsstart i mars, men norske priser er ennå ikke fastsatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer