Panasonic slipper enda flere kameraer

TZ7 har fått sin erstatter - med GPS.

Panasonic Lumix DMC-TZ10 har GPS, filmer i HD og 12x optisk zoom.
Panasonic Lumix DMC-TZ10 har GPS, filmer i HD og 12x optisk zoom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For bare et par uker siden, var Panasonic en av flere produsenter som lanserte nye kameraer. Nå byr de igjen opp til dans, og to av deres mer populære kompaktkameramodeller blir erstattet med nye.

ZX1 ble vår lille favoritt i trippeltesten av små kameraer med stor zoom, og Panasonic lanserer nå en oppfølger i ZX3. Det er ikke veldig mye informasjon om det nye kameraet, utover at oppløsningen er økt til 14Mp og at videodelen skal være forbedret fra sist. I tillegg oppgis vidvinkelen til 25mm (samme som sist), 8x optisk zoom (samme som sist), men også en 10x "intelligent zoom". Vi er spente på om dette er noe nytt, eller om det bare er digital zoom-begrepet pakket inn på en annen måte.

I følge Panasonic vil de nye modellene som er nevnt i denne artikkelen ha såkalt intelligent resolution som skal gi bedre bildekvalitet både på bilder og video.

For å sitere pressemeldingen:
Intelligent Resolution-teknologien identifiserer tre områder automatisk: konturer, detaljerte strukturområder og myke graderinger. Konturer forsterkes for å gi skarpere kanter, mens strukturområdet fremheves for å gi finere detaljer. For å skape jevnere overganger i graderinger er et system for støyreduksjon tatt i bruk i prosessoren.

Så vet du det.

Lumix DMC-TZ10 med GPS

Vi vet at mange Panasonic Lumix DMC-TZ7 har vært en populær modell her til lands, og nå kommer oppfølgeren. Mye er fortsatt likt (blant annet 25mm vidvinkel, HD-filming og 12x optisk zoom), men TZ10 har også fått GPS som gjør at bildene du tar automatisk blir merket med GPS-koordinater. Kameraet filmer også med AVCHD lite-kompresjon. LCD-skjermen er 3" stor.

Lillesøster TZ8 har samme objektivspesifikasjoner, filmer også i HD, men har "bare" 2,7" skjerm og filmer med Motion JPEG-kompresjon, som krever omtrent dobbelt så høy lagringsplass som AVCHD lite.

Lumix DMC-FT2 kommer i flere farger, fungerer inntil 10 meter under vann og tåler fall fra to meters høyde.
Lumix DMC-FT2 kommer i flere farger, fungerer inntil 10 meter under vann og tåler fall fra to meters høyde. Vis mer


I samme åndedrag lanserer Panasonic DMC-FT2, som er vanntett ned til 10 meter, støtsikkert opp til 2 meters fall og kan filme i HD (AVCHD lite også her). Kameraet har innfelt optikk, men kan allikevel by på 28mm vidvinkel og 4,6x optisk zoom.

FX66 er siste kamera ut i denne runden - et lommevennlig kompaktkamera med 25mm vidvinkel, 5x optisk zoom og HD-filming (Motion JPEG). Oppløsningen er på 14 megapiksler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer