Panasonic med TV-nettbrett

...og egen "app store".

På årets CES-messe demonstrerte Panasonic hvordan du kunne styre TV-en med et nettbrett. Foto: Pål Joakim Olsen
På årets CES-messe demonstrerte Panasonic hvordan du kunne styre TV-en med et nettbrett. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(LAS VEGAS/DINSIDE) På CES-messa viste Panasonic frem sitt nye TV-konsept; et nettbrett som kan parres med deres Viera-TV-er og dermed brukes både for å styre og se på TV.

Nettbrettene kjører Android v2.2 og kommer i tre ulike varianter - en 10" (litt større enn en iPad), 7" (samme størrelse som Samsung Galaxy Tab) og 4" (mobilstørrelse).

Selv om de kjører Android er de ikke fullblods Android-enheter. Blant annet mangler tilgang til Android Market, men Panasonic har laget en egen Viera-app-butikk med apps som passer sammen med TV, som for eksempel Netflix og Hulu Plus; tjenester som dog ikke er tilgjengelig i Norge.

Vi fikk demonstrert hvordan denne løsningen fungerte, der nettbrettet brukes for å lese tv-programmet og se hva som går på TV. Det er også mulig å se TV-sendinger på nettbrettet, slik at du aldri trenger å bekymre deg om du må på do under fotballkampen.

Panasonics egne Android-tablets kan styre Viera-TV-en.
Panasonics egne Android-tablets kan styre Viera-TV-en. Vis mer


Vil du se programmet på TV-en i stedet, flikker du bare ruta over toppkanten av brettet. Brettet kan så brukes for å navigere videre i TV-kanal-jungelen, og Panasonic viste også frem sendinger med flere vinkler slik at du kunne se hovedsendingen på TV mens du så en av de andre vinklene på nettbrettet.

En annen ting Panasonic demonstrerte, var muligheten for å se TV sammen med venner (i hver sin stue, altså) og chatte med de andre via nettbrettet. I tillegg kunne du velge blant en del predefinerte snakkebobler som virket å være veldig tilpasset sportssendinger.

Også Samsung viste frem spilling direkte på TV-skjermen. Her et baseball-spill som styres med fjernkontrollen.
Også Samsung viste frem spilling direkte på TV-skjermen. Her et baseball-spill som styres med fjernkontrollen. Vis mer


Spill uten konsoll

Ikke bare er det nettbrettet du får lastet ned apps til - i likhet med mange andre store TV-produsenter ser det ut til at 2011 blir året der apps kommer for fullt til selve TV-ene også, og Panasonic gikk faktisk så langt som å demonstrere ulike spill til TV-en, der du styrte med håndkontrollere ikke veldig ulike de du får til Xbox 360 og PlayStation 3.

Selv om grafikken ikke var state-of-the-art, så det overraskende bra ut, og plutselig kan både Sony, Microsoft og Nintendo få konkurranse fra uventet hold dette året, både fra Panasonic og andre produsenter. Blant annet viste også Samsung frem spill direkte på TV, som du riktignok styrte med fjernkontrollen og som så en del enklere ut.

>> Flere saker fra CES 2011

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer