Panasonic Lumix DMC-G3 annonsert

Møt kameraet som skal bli årets storselger fra Panasonic.

G3 ser kanskje stort ut på dette bildet, men det er altså klassens minste kamera. Foto: Produktbilde Panasonic
G3 ser kanskje stort ut på dette bildet, men det er altså klassens minste kamera. Foto: Produktbilde Panasonic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Panasonic fortsetter satsingen på Micro FourThirds, og i den "rene" G-serien er det nå G3 som står klar til å erstatte G2 (Panasonic har også en GF- og GH-serie, sistnevnte var med i vår test av 6 systemkameraer forleden dag).

Målet med et Micro FourThirds-kamera er å kombinere speilrefleksens bildekvalitet, med kompaktkameraets størrelse. Og det er da også størrelsen Panasonic skryter av i sin pressemelding.

Akkurat nå skal nemlig Panasonic G3 være verdens minste og letteste kompaktkamera med innebygd søker. Selve kamerahuset veier da heller ikke mer enn 336 gram, og skal være hele 25% mindre og lettere enn forgjengeren G2. Kamerahuset er forøvrig laget i aluminium for lavest mulig vekt, og kameraet kommer i både sort, hvitt og rødt når det treffer butikkhyllene i midten av juni.

Men hvor lite er det egentlig? Her ser du en sammenligning med speilreflekskameraet EOS 550D fra Canon:

Panasonic Lumix DMC-G3 annonsert


Vil gjøre glade amatører bedre

I følge Panasonic er G3 midt i blinken både for nybegynnere og erfarne fotografer, og stikkordet her er selvsagt avanserte autofunksjoner, samtidig som det er store muligheter for manuelle innstillinger.

Som på forgjengeren G2 kan du også her ta bilde ved å trykke direkte på den trykkfølsomme skjermen. Du bruker altså fingeren på det du ønsker å ha i fokus, og kameraet stiller seg så inn automatisk og kan også fange bildet. Har du f.eks. markert et ansikt går kameraet i portrettmodus, og trykker du på noe nært går det i makromodus.

Nytt av året er det imidlertid at du også kan justere dybdeskarphet, hvitbalanse og eksponering via touchskjermen, og dette gjelder enten du tar stillbilder eller HD-video. Autofokusen har også blitt mye raskere enn før, og Panasonic skryter nå av den reagerer på 0,1s, som i hvert fall på papiret er svært raskt.

Som du ser i bildespesialen kan også skjermen (460.000 punkter) vris i nær sagt alle mulige og umulige vinkler:

Svært gode spesifikasjoner, men...

Den nyutviklede Live MOS-bildesensoren er på 16 megapiksler, elektronisk søker er på plass, og videoopptak gjøres i full HD-oppløsning (1920 x 1080/50i PAL) og med stereolyd i AVCHD-format.

Panasonic skryter også av sitt nye støvfjerningssystem som skal holde bildesensoren så ren som mulig: Filteret vibrerer vertikalt ca. 50 000 ganger per sekund for å kvitte seg med støv og andre partikler.

En ting som ikke imponerer like mye, er batteritiden, som bare er 270 bilder etter CIPA-standarden, der halvparten av bildene tas med og halvparten uten blits.

G3 kommer som nevnt i norske butikker i midten av juni, og blir tilgjengelig i to ulike pakkeløsninger her til lands:

  • Kamera pluss 14-42 mm OIS, og
  • Kamera pluss 14-42 mm OIS og 45-200 mm OIS
PS: Norsk pris er ikke fastsatt, men i England selges kameraet for 629 pund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer