Panasonic LF-D101N

Panasonic leverer et svært spennende produkt. LD-D101N har ingen spesielt imponerende ytelser som hverken DVD-ROM-leser eller CD-ROM-leser, men den gjør jobben.

 Foto: Thomas Marynowski
Foto: Thomas Marynowski Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vi har i første omgang testet denne DVD-RAM-enheten som DVD- og CD-ROM-leser. Vi vil komme tilbake til skriveegenskapene i en senere artikkel.

LES OGSÅ:

Solid bygget

Når du skal skrive til en DVD-RAM-skive, er det viktig at du har en solid og stødig plattform. Panasonic bidrar til dette med ett oppheng som er noe av det mest avanserte vi har sett. Hele overdelen av leseren fjærer. Den er også gjort litt lavere enn en vanlig 5,25-tommers enhet. Det er fordi det skal være avstand til enheten over så varmen slipper ut og det er plass til å fjære.

2X DVD-leser

Som grafen viser (se artikkelen slik tester vi), har Panasonic LF-D101N en helt flat kurve. Det tyder på at den er en ren CLV-leser (Constant linear velocity) som spinner fortere på begynnelsen (innerst) enn på slutten (ytterst). Det er også typisk for en del CD-brennere.

Naturlig nok er et så avansert produkt, som en DVD-RAM-enhet, utstyrt med SCSI-grensesnitt. Det er naturlig for et produkt som i første omgang henvender seg til profesjonelle brukere. Det vises også av prisen. Som DVD-ROM-leser er den alt for dyr, men har du bruk for DVD-RAM, trenger du ikke non DVD-ROM-leser i tillegg.

Overraskende bra CD-ROM-leser

Panasonic LF-D101N leser CDer med en hastighet mellom 10X og 20X. Ytelsen er fullt brukbar for et produkt av denne type. Når du tenker deg den presisjonen som skal til i en DVD-RAM-enhet er ikke det så verst. Det er heller ikke mange CD-brennere som leser CDer fortere enn denne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leveres med WriteDVD!

Programvaren WriteDVD! kommer på en CD(!). Den lar deg formatere en DVD-RAM-skive med UDF-formatet så du kan bruke den som en diskett på 2,6 GB.

DVD-RAM som lagringsmedium

I artiklene under, har vi gått i dybden med Panasonic LF-D101N. Vi har testet DVD-RAM like grundig som en harddisk og sett nærmere på UDF-formatet til WriteDVD! Panasonic har også en smart caddyløsning som vi viser deg i detalj.