Panasonic Toughpad tåler fall fra 120cm og er myntet på de som ikke bruker mesteparten av tiden på kontoret. Foto: Produktbilder Panasonic
Panasonic Toughpad tåler fall fra 120cm og er myntet på de som ikke bruker mesteparten av tiden på kontoret. Foto: Produktbilder Panasonic Vis mer

Panasonic lanserer Toughpad FZ-A1

I følge Panasonic skal dette nettbrett tåle mer enn alle andre.

Publisert
Sist oppdatert

Toughpad FZ-A1 er et 10" nettbrett fra Panasonic, med 10 timers batterikapasitet, en skjerm som er lesbar i dagslys, og med Android 3.2 som operativsystem.

Navnet Toughpad er imidlertid et tydelig hint om at dette nettbrettet er langt mer solid enn de andre produktene på markedet. Toughpad FZ-A1 skal altså være ideelt for mobile arbeidere som jobber utendørs i svært utfordrende miljøer, og det skal også komme tilbehør som kjøretøymontering i samme stil.

10-tommeren skal slippes våren 2012, og det er også lovet en 7-tommers versjon i løpet av 2012.

Men ikke til hvermansen...

Toughpad FZ-A1 antas å starte på litt over 8.200 norske kroner for standardmodellen, mens 3G-versjonen vil starte på rundt 9670 norske kroner.

I følge Panasonics skryteliste har nettbrettet:

  • Uovertruffen slitestyrke og en svært spesiell formfaktor, noe den hysteriske videoen nedenfor illustrerer
  • Dedikert sikkerhetsprosessor som håndterer datakryptering. Nettbrettet har også VPN-funksjonalitet.
  • Toughpad tåler fall fra 120cm og veier nesten ett kilogram. Det er beskyttet mot støv og vann og har en IP65-sertifisering.

Se Panasonics testosteronbombe av en demovideo her:

På innsiden

Batteriet skal tåle 10 timers fulltidsjobbing, og er også utskiftbart. Operativsystemet er Android 3.2 (Honeycomb), og på innsiden får du en 1,2GHz prosessor, 1GB RAM, Bluetooth v2.1 + EDR, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, GPS og (valgfritt) 3G, med nedlastingshastigheter på opptil 21 Mb/s. Innebygd lagringsplass er på 16 GB, og du kan i tillegg ha minnekort på opptil 32 GB.

Også når det gjelder innganger er Toughpad godt ustyrt. Du får Micro USB, Micro SD, og Micro HDMI. To kameraer er også på plass: 5 Mp bak og 2 Mp foran. Skjermen på 10,1 tommer er en XGA-skjerm (1024x768 piksler) med høy lysstyrke (500 nits) og antirefleks, som gjør den lesbar i dagslys. Til tross for dette er faktisk ikke vekten så ille; nettbrettet skal veie 970 gram.

Toughpad FZ-A1 leveres med en batterifri digitalpenn, som aktivt registrerer trykk, retning og hastighet, i tillegg til selve signaturen. For deg som signerer viktige dokumenter i mørke bakgårder under harde værforhold er jo dette et must.

Toughpaden er designet for å innfri de samme holdbarhetsstandardene som Panasonics Toughbook-serie med bærbare datamaskiner, noe som blant annet innebærer:

  • En MIL-STD-810G-rangering bekrefter at den tåler fall fra 120 cm, samt IP65-beskyttelse mot støv og vann. Toughpad FZ-A1 er også egnet for bruk i ekstreme temperaturer, og skal fungere fra –10 °C til 50 °C.
  • Sikkerhets-CPU-kjernen håndterer programvare- og datakryptering, forbedret VPN, autentisering, klarert oppstart og enhetsbehandling. Dette betyr også at enhetssikkerheten vil være i samsvar med FIPS 140-2 nivå 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer